Sidor

tisdag 15 december 2009

Rådjurstek ..


I söndags var vi fyra som skulle ha middag ... Lucia tarvar en bättermermiddag, så det fick bli en rådjurstek .. eller rättare sagt ett lår .. 

Steken bryntes i redigt med smör ...  i min gjutjärnsgryta ..  och fick peppar, flingsalt och timjan som kryddor ..  innan den fick komma i långpannan tillsammans med grönsaker ... 

Nägra potatisklyftor, morotsbitar, jordärtskockor, palsternackor .. och så lite lök i klyftor .. sedan färsk ingefära i små bitar över det hela ...
Ja, och så några goda klickar med smör förstås:)

Jag kokade ur gjutjärnsgrytan med lite vatten och hällde över i långpannan .. sen in i ugnen med det hela. En rådjursstek är som godast (tycker jag ..) om den tas ur ugnen när den har i underkant av 70°c .. då är köttet svagt rosa ... saftigt och gott! Långpannan kokades ur med vatten ..  den smakrika skyn utgjorde basen för en gräddsås.


Eftersom alla grönsaker var odlade utan bekämpningsmedel, kokades skalen.. och fick bli  tillbehör i den hemlagade hundmaten ..
2 kommentarer:

L-Å Arvidsson sa...

Myckenheter av godissmaskens och gör mej hungrigtillagningstipps av allsköns läckerheter, och det i flera innläggsbeskrivelser föregående denna läckerhetsmeny...:)

Ellinor ... sa...

Det ska va gött å leva:)