Sidor

onsdag 28 mars 2012

Abborre

Lyckat isfiske på eftervintern har gjort att vi har några paket med fina abborrar i frysen ..
Ja, inte bara abborre utan även den fina rommen. Fiskrom är jättegott och rommen från abborre är inget undantag.
Flådd abborre och rom
I går blev det både stekt abborre och rom tillsammans med en riktigt god spenatstuvning.

Jag gillar enkel matlagning. Inte minst nu för tiden med med många som plågas av allergi och eksem så är recept utan för många ingredienser guld värda. Och man bestämmer ju själv. Man måste inte följa alla fancy recept med massor av ingredienser. Enkel matlagning med goda råvaror är enligt mitt tyckande det allra bästa.

Således gjorde jag bara på enklaste sätt med mina abborrar och min rom. Jag vände dem i ägg och sedan i mandelmjöl, salt och vitpeppar. Sedan fick de steka i smör i stekpannan.

Min spenatstuvning gjorde jag också på enklaste sätt. Jag smälte smör i en kastrull och hällde i en påse Änglamarks frusen spenat. Det fick stå en stund i kastrullen och surra med locket på. Sedan tog jag i några matskedar Crème fraîche, salt och peppar efter smak och behag .. mera behövs inte.
Spenatstuvning
Vår middag blev lyx i vardagen ..
Abborre med Spenatstuvning
Rom från Abborre med Spenatstuvning
Vi riktigt njöt av vår goda middag, de goda smakerna är en fröjd för den som gillar abborre, rom och spenat.

Såå gött! ♥

7 kommentarer:

Fjällmor sa...

åååh så gott!

Jag är så glad att se dig igen. Din mat är underbar...

Fjällkram!

Ellinor sa...

Åh tack så mycket för fina ord Fjällmor! ♥

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hej och Varmt välkommen tillbaka i bloggvärlden. Du har varit saknad, ska du veta. Håller med Fjällmor, din underbara mat går inte av för hackor, abborren ser ju så läcker ut. Hoppas du får ordning på dina eksem, låter så jobbigt. Har du testa att vara utan gluten helt? Min kusin och hans fru i Tyskland har haft liknande problem och blivit mycket bättre på glutenfritt :) Sköt om dig. KRAM

Ellinor sa...

Hej Birgitta och tack för välkomnandet ♥
Här är lite väl mycket plågsamt med eksem och klåda för tiden :(
Jag har inte tagit bort allt gluten någon gång(jag borde nog göra det).
Däremot så märker jag av att olivolja (och alla andra oljor) samt tomater är något som tydligen har ett gränsvärde för mig.
Nu har vi tagit bort olivoljan helt sen några dagar tillbaka.
Med största sannolikhet så tål jag inte en viss "intelligent värktablett" utan jag får eksem av den också. Den är ju inte så svår att ta bort, men jag hade ingen aning om att den kunde ge eksem förrän min doktor frågade om jag tog Ipren.
Jag borde väl med tid och stund testa att äta helt glutenfritt.
Nåja, jag får börja att strukturera vardagen med att tillbringa mera tid här uppe i etern med er goa bloggvänner och få inspiration! ♥ Kram!

Ellinor sa...

Det här borde jag tagit till mig tidigare ..

http://www.kostdoktorn.se/vad-gor-dig-allergisk/

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hoppas verkligen att du snart mår bättre, min vän. Testa helt glutenfritt en månad och se vad det kan göra för skillnad.
Själv har jag inte ätit nåt mjöl på 2½ år nu, min mage, muskler och leder mår så otroligt mycket bättre utan :) Det går att baka mycket gott utan mjöl, har en hel del nya experiment från i vinter på bloggen. Vi hörs. Kram

Ellinor sa...

Tack Birgitta, jag hoppas verkligen det själv också.
Jag har redan tagit bort det mesta av gluten i maten just nu. Ävenså oljor och tomat.
Det mjöl som jag tillåter mig är skrädmjölet från Stöpafors. Enligt vad jag läst mig till så är inte det lika allergent som ex vete.
Ha det gott, vi hörs!
Kram!