Sidor

lördag 5 november 2011

Lammspjäll ..

I går hämtade jag som sagt lamm från Värmlandsnäs, som styckades och paketerades för att läggas ner i frysen..
Jag tog dock undan en ribba som delades i lagom stora stycken, marinerades i en blandning av olivolja, honung och kryddor - innan de fick komma in i ugnen..
Vi provsmakade redan i går kväll, men resten fick vila under folie i vårt kyliga skafferi tills i eftermiddag ..
Då hade smakerna riktigt satt sig och det var en ren njutning att knapra på saftiga lammspjäll som värmt upp försiktigt under folie i ugnen ..
Lite krispig paprika och en redig klick Smetana fick bli njutbara tillbehör – såå gött!
Lammspjäll med krispig paprika och Smetanadipp
Det har under några veckor varit svårt att få tag på Smetana där vi handlar, men äntligen i fredags så fanns det på hyllan igen ♥
Förpackningen var i ny design sedan jag köpte senast, kolla den fina LCHF märkningen :)

2 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Mmm. Det här ska jag testa på mina spjäll när jag kommer hem i slutet på november :)
Stor Kram från din gamla Bloggvän ;)

Ellinor sa...

Hej du goa Birgitta!
Lamm är en njutning och av någon anledning så är stekt lamm något jag uppskattar mycket mera än kokat numera. Fårikål i all ära, men griljerade spjäll kan man dö för!! ;)
Kram!