Sidor

torsdag 6 januari 2011

Onsdagens mat ..

Onsdagen bjöd på en sovmorgon, för att jag lagt två arbetsnätter i schemat onsdag och torsdag natt.
Tänk vad skönt det är att ha en riktig sovmorgon någon gång emellanåt! Min kropp gillar inte att vakna fem på morgonen ..

Det blev sill och äggfrukost den här morgonen, samt god brieost som var nästan mogen och mjuk och krämig:) Ja, och så några goa oliver, grönt och paprika .. med creme fraiche över.

Matlådorna till jobbet, blev brytbönor som fått koka länge i hemmagjord tomatsås med vitlök .. Sedan fick det komma hemmagjorda älgbullar med i såsen. Jag gillar verkligen brytbönor tillagade på det här sättet! Några bitar paprika och lite grönsallad .. och lite färsk timjan som pynt.
Jag skrev engång någonstans att det inte var så nödvändigt med pynt på maten, men nog har även jag perioder då jag tycker det ser trevligare ut med lite mera färg och smak :)

En liten snackslåda blev också med till jobbet ...
Den där brieosten var väldans god :)

2 kommentarer:

larsonjohanna sa...

Men åh, vad ni äter gott hela tiden! Får nog börja ta efter... men hur i all världen får du tid till all matlagning? Min räcker helt enkelt inte till...

Ellinor sa...

Hej Johanna!
Tja, jag tror jag blivit bättre på att planera med åren.
Har man det mesta i frysen så får man ligga ett par tre dagar framåt i planeringen med att tina saker, blanda färs etc.
Mycket av det jag lagar sköter sig själv på eller i spisen också.

Tobbe är också bra på att diska och vara med och plocka, göra sallader och sånt, så jag står sällan helt ensam ♥

Jag skulle dock önska att jag hade lite av din energi när det gäller inredning, jag är på tok för dålig på det. Nåja, vi får väl se om det inte blir lite målat till våren ;)

Kram!