Sidor

tisdag 4 januari 2011

Dagens matlådor ..

Så är vi på en ny runda i att försöka gå ner några kilo på nyåret :)

Inte för att jag har lagt på mig något nu i december, utan för att jag gärna vill ner si sådär fyra-fem kilo rent allmänt.
Hursomhelst, nu använder jag bloggen för att dokumentera ett par tre veckor, hur vi fixar det hela :)

Dagens matlådor var lite väl tilltagna, jag tycker det är riktigt svårt med matlådor .. man vill ju fylla dem!

Frukostlådan var min favorit idag, med grillad halloumi, räkor, sallad, ägg och en drässing gjord på gräddfil och creme fraiche. Lite färsk timjan som pynt och smaksättare och så några tunna skivor citron :)


Lunchlådan bestod av ett kycklinglår och blomkålsmos. Kyckling är inte min favorit, men jag kryddade med kurry, och då blev den genast lite trevligare :)

Då vi kom hem från jobbet blev det en del snöröjning. Vi har fått ganska mycket snö under dagen i dag!

Väl inomhus igen, blev det lite fika med ett par goda brieostar, lite melon och ett glas vitt. Vi firade min namnsdag :)
Jag lyxade till det och köpte en present till mig själv idag, en ny Skrivare/Scanner/Kopiator :)

2 kommentarer:

Maud sa...

Det såg riktigt gott ut det där. Jag har också satt mig för att jag ska gå ner i vikt.Men det är svårt att hålla. Men jag har inte gått upp ett hekto nu under december och det är jag glad för att jag inte frossat i mat.Jag har också minskat 3.4 kilo i vikt under fjolåret utan att banta.
Det är ju positivt. Nu är klockan mycket som vanligt och ikväll har jag haft ett intressant samtal med en karl på facebook och det är skrämmande vad mycket man fått veta ikväll som jag inte hade en aning om. Vi kom in på det genom den massdöd av fåglar som skett den senaste veckan. Har du tid kan du läsa och han gav mig många bra länkar.Nattikram!

Ellinor sa...

Hejsan Maud!
Tack, de smakade gött matlådorna:)
Jag har köpt några nya matlådor till mig själv, som är bara hälften så stora som de förra jag hade .. Det är så lätt att lägga i det där extra, som man egentligen inte behöver om matlådorna är för stora.
Jag är urusel på att bedöma lagoma portioner ..

Det är ganska lustigt det här med att dra ner på kolhydrater, kroppen svarar direkt för min del. Vare sig Tobbe eller jag har gått upp i vikt, det vi gick ner under 2009, även om vi ätit både surdegsbröd och potatis ibland och även druckit en och annan öl.

Så nu tänkte vi ta några kilon till nu på eftervintern, det finns ju inte så mycket annat att hitta på nu :)
Jag har också lust att testa tre-fyra veckor helt utan mjölmat, för att se om det inverkar positivt på min psoriasis.

Du kanske ska hänga på?

Man behöver ju inte dra ner mera på kolhydrater än man själv vill förstås. Jag drar ner lite mera på kolhydraterna än Tobbe gör.
Han är inte motiverad att sluta äta sitt knäckebröd och det behöver han ju inte heller, det är så lite i det stora hela.

Jag skall absolut gå in och läsa vad ni diskuterat, det låter intressant!
I morgon skall jag skotta runt din husvagn och sopa taket igen, det har kommit 12cm snö inatt :(

Men nu skall jag snart på ett nattskift, nummer två den här veckan. Vi hörs vännen! Kram ♥