Sidor

onsdag 24 november 2010

Tidsoptimist ..

Tänk när man tror att man är "i god tid" med vad det nu månne vara .. Och så inser man att man varit en tidsoptimist av stora mått.

Det är jag i ett nötskal det ..
Nog har jag visst om i flera dagar att jag får en kalv att packa i morgon. Men har jag köpt fryspåsar .. ? .. svar nej.
I morgon blir det full fart, först till jobbet .. sedan försöka flexa ut så tidigt som möjligt ..  Fort iväg att inhandla diverse som behövs för en trevlig köttpackarkväll, och sedan hem ..
Kalven skall hämtas hos styckaren klockan ett. Sicken tur att man har svärföräldrar som kan hämta ♥

Vi skall ha varsin halva, och allt från att mala färsen och packa allt kött, skall då ske hemma hos oss i morgon ..
Och jag har lovat bjuda på mat och glögg .. har jag fixat det ..? ... svar nej.

Just nu är det helt tomt i mitt huvud, men det lär nog ordna sig bara jag får några timmars sömn.
Nu är dags för vila .. I morgon är en ny dag :)

5 kommentarer:

Fjällmor sa...

oooh, det låter som det blir en underbar kväll

Stor kram!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Ser att du varit flitig skrivare sista dagarna. Tackar och bockar att jag själv fick vara med också. Kul att du gillade Worcestern, som du skriver så lockar den fram mycket smaker. Har fått en hel del frågor just varför jag använder den så ofta. Inte köpt nån nu i höst, men annars är den en trogen följeslagare sen många år i mitt kök.
Saknar den faktiskt en hel del...


Ett litet tips om utdrygningen av köttbullar, jag använder Fiberhusk med jättebra resultat. Bättre än hela psylliumfrön, tycker jag.

Vilken läcker rådjurssadel du gjort också :)

Hoppas du sov gott och fick ordentligt med energi för kalvpackning och glögg.
Kram från ett regnigt men varmt Alanya.

Ellinor sa...

Hejsan Fjällmor!
Jodå, kvällen blev alldeles jättefin ♥

Värmlandskram!

Ellinor sa...

Hej Birgitta!
Varför har du tagit bort worchestersåsen? Är det sötman eller är det nåt annat fuffens i den?
Jag gillar just att man bara behöver någon droppe för att höja smaken på maten, och vad jag kunde läsa så var det inte värst mycket onyttigheter i den.

Tack för tipset om fiberhusk till köttbullarna, jag skall testa det och se om det fungerar med älgfärsen. Länge sedan jag var på Hälsokost och köpte något nu, så det blir väl en sväng till veckan. Då skall jag passa på att köpa lite julkryddor också :)

Rådjur är väl synnerligen gott! Nu testar jag lite olika med späckning, jag har inte gjort så mycket av det tidigare, men oj vilka härliga resultat!

Och visst blev det en fin kväll tillslut här i Västtomta .. Och jag fick uträttat mina ärenden i stan också, tack vare en härlig kollega som ställde upp så att jag kunde flexa ut tidigare :)
Stor kram!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Worcester är och kommer alltid att vara en favorit, men jag tänkte se vad maten smakar med så lite kryddning som möjligt, den här gången i Turkiet. Att råvarorna får komma fram mer, med bara smak av naturliga kryddor, vinäger, honung och salt. Har bara lagat enklast tänkbara rätter i höst.
Mitt smaksinne har börjat uppskatta mer ren mat, t.ex tycker jag att vanligt osaltat smör är jättegott till en köttbit. Särskilt det Turkiska, har en så god syrning. Förr vräkte jag på salt och kryddor på nästan allt.
Så det är bara i ett rent experimentsyfte som den goda såsen inte är med för tillfället. Snart dyker den upp i mina recept igen :)

Skönt att du har snälla vänner som ställer upp, de är guld värda.
Varm Kram från Alanya :) Glad Advent.