Sidor

måndag 16 november 2009

Förkylningstider ..

Så har vi fått en riktig dunderförkylning i hus:(
Tobbe har varit sjuk några dagar.. i lördags blev det min tur att känna av början till feber och värk.. Söndagen försvann i ett töcken av feber under eftermiddagen och kvällen .. Dagen i dag likadan .. först nu i kvällningen har vi orkat upp en liten sväng..

Ska säga att jag är riktigt riktigt glad över att jag köpte in några goda teer samt citroner och apelsiner i fredags.. De kommer till användning nu verkligen!

Och flaskan med rom får förgylla teet med en liten skvätt i varje kopp faktisk. Det gör susen för bihålor och svalg kan jag säga.

4 kommentarer:

Henriette sa...

God bedring

Jeg har også lige været forkølet- men det varede kun 3 dage - heldigvis.
Extra meget vitam D3 og så hyldebær/fläderbärsuppe og det var over;)

Ellinor ... sa...

Tack:) Vi har nog inte haft samma turen .. själv är jag riktigt förkyld än.
Man får väl tro att det går över under den här veckan:)

birgittahoglundsmat sa...

Hej Ellinor. Hoppas du är frisk igen, jobbigt med de här höstförkylningarna.
Jag och min sambo har också fått en liten släng. Vi brukar bli förkylda varje gång vi är i Turkiet, det är lite ilskna bakterier som vi inte är vana vid här. Men den här gången har den tagit mycket lättare.
Bara man ser till och äta ordentligt trots att man är dålig, så får kroppen lättare att mota bort eländet. Och dricka mycket the med citron ;)
Ha det bra./ Birgitta

Ellinor ... sa...

Hej Birgitta:)
Jo, det har blivit mycket the med citrus kan jag säga, och även lite honung för en sårig hals (Jag har en kollega som har bin, de producerar en alldeles underbar honung!)
Nu äntligen börjar jag repa mig, det är skönt:)
Ha en underbar dag!