Sidor

onsdag 16 september 2009

Kotlett med surkål och lite till ...

Tisdagsmiddagen blev vanliga kotletter .. inte någon egentlig favorit, men får de koka en stund i skysås och grädde, blir även de en trevlig köttbit.

Kåltider som det är, så blev det norsk surkål ... jag varvar kål, kummin och lite flingsalt .. vatten så det täcker ungefär halva mängden kål .. och så några goda smörklickar på toppen som får smälta ner när det kokar ... några skedar vinäger av vad man nu har för sort .. jag använde Markattas äppelcidervinäger .. och så skall det hela småkoka en dryg timme ... Den godaste surkålen är den som får stå och götta till sig ett dygn (i kylskåpet) efter att den är kokad .. Några potatisklyftor och morötter blev det också .. Vi var riktigt "potatis-sugna" .. då är det gött med de hemgjorda ugnsbakade klyftorna med lite olivolja, flingsalt och timjan ..

Inga kommentarer: