Sidor

torsdag 17 september 2009

Kålsoppa på mitt vis .. och lite till ..

Den efterlängtade kålsoppan.. blev onsdagsmiddag ..
Först stekte jag upp lite tärnat oxkött, kryddat med flingsalt och peppar ..  som fick småkoka i lite vatten med Trocomare .. Medan jag svättade kålen i smör och lite honung i en gryta ..  Jag använder ofta just Trocomare istället för buljong. Nu är den tiden på året då vi har minimalt med köttben kvar i frysen .. De få som finns är öronmärkta till hundarna:)

Smeten till frikadellerna gjorde jag på enbart nötfärs, som fick några ägg och en skvätt grädde bredvid kryddorna .. jag vill ha kryddpepparsmak på mina frikadeller .. gött:)Sen fick det hela koka en god timme och stå och götta sig ytterligare en timme innan det var dags för avnjutning ... så gött:)

Efterrätten blev ett par tre äpplen från trädgården .. underbara gammaldags Åkerö:) .. jag undrar faktisk på hur gamla mina äppelträd är ..? Det måste jag fråga svärmor om .. de är nog säkerligen 50-60 år gamla .. minst.
Äpplena skar jag i skivor och stekte i smör .. en liten nypa  med pepparmix på ...
Serverades med vispgrädde smaksatt med ekologisk vaniljpulver .. så gött, så jag glömde helt att ta någon bild innan det serverades ..

3 kommentarer:

Maud sa...

Hejsan! Är du hemma till helgen, funderar på att komma med husvagnen.Tänkte mig lördag eller söndags aftan.Skulle vara roligt att prata lite och få hjälp att haka av
vagnen.
Kram Maud

Ellinor ... sa...

Jag jobbar kvällen på lördag och dagen på söndag ... Kan inte lova att Tobbe är hemma .. det är mycket träning nu innan älgjakten, både hundar och skytte ..
Men om söndagen passar dig så är jag hemma efter tre:)
Kram!

Maud sa...

Hej! Jag försöker då att komma efter tre på söndag. Jag måste ju ha hjälp i Gravås också att haka på.Får kolla så att dom är hemma.
Ha de bra/Kram