Sidor

söndag 5 juli 2009

Viltkött

Fläsk och nötkött i all ära ... Men viltköttet är det bästa av allt:)

Jag längtade efter älgkött idag! Rådjur är också gott, men just idag kom jag på att älgkött är nog endå det jag gillar bättre av de två .. just i dag:))

Tobbe hade uppdrag i dag på Värmskogdagen, han var med och hade hand om skyttet.
Han tyckte nog jag skulle med och "socialisera" valpen, men jag tackade nej ...
Med en valp som beter sig som en vildkatt när kopplet kommer på .. och det ideliga bitande som hon menar "hör till" alla former av hälsande ... Nej, det var inte läge för flera timmar med liten valp i folkmassorna ... vi gick en tur i skogen istället:)
Tidsnog kommer tiden med träning i folkmassor .. men först koppelvana:)

Med Gubben borta, bestämde ""Gumman" vad menyn skulle innehålla:) Det blev älgskav, bakpotatis, sallad på kinakål och gul paprika, samt skön drässing med gräddfil och Créme fraiche ... såå gött:) Bakpotatisarna givetvis naggade med en gaffel och stekta i riktig ugnsvärme, serverade med en redig smörklick i varje potatis, samt en liten "tuss" med persilja :) Älgskavet fick en "skvimp" med grädde som göttade in sig i köttet och satte en underbar smak tillsammans med salt och pepparmix:)
Jag hade inte ätit sedan frukost, då jag åt omelett med salami och kiwi, samt några rediga ostbitar ... Det blev en riktigt STOR portion med älgskav :) ... och de små, små kantarellerna förstås:)) Och efter middagen blev det eftterrätt på hjortronGrädde med kiwi .. såå gött:))

Inga kommentarer: