Sidor

söndag 5 juli 2009

Svampplockare ..

Under gårdagen fick jag passa valpen extra noga, på grund av en massa bilister som körde sakta, sakta förbi vår gård ..

Inte vet jag om det var svampplockare eller bilburna flanörer .. men när den tjugonde bilen nästan stannade vid porten och sakta gled förbi medan passagerarna glodde som de inte sett en lantgård och dess beboare förut .. ja, då började jag demonstrativt ställa mig och GLO tillbaka! (fast jag tyckte det blev pinsamt efter ett tag och gick in istället ...)

Vad är det med folk som inte kan visa vanligt folkvett?

Jsg fick ett mail från en god vän för några dagar sedan. Hon varnade för något man tror är en stöldliga från öster ..
I år specialiserade på att stjäla hundar!
Då blir man extra fundersam när bil efter bil nästan stannar på gården för att syna varje detalj.

I dag var jag ensam hemma. Jag hade precis varit en snabbsväng i affären för att köpa lite grädde och mjölk.
Väl hemma fick jag se två bilar åka sakta genom gården för att parkera strax nedanför vår stenmur som följer grusvägen längs våra gärden.
Den ena bilen åkte vidare medan den andra stannade kvar ..
Utan att riktigt tänka mig för, körde jag fram till bilen som stod där, parkerade bakom och efter ett tag gick jag ut och frågade om de behövde hjälp att hitta någonstans. Nej, det behövde de inte, de letade efter svamp, fick jag till svar ..(?)

Man kan ju undra vad det är fatt när man åker bil för att leta svamp, men jag sade precis vad jag kände; " Det är så mycket konstigt fölk som är ute och far, man vill ju veta vem som parkerar på ens egendom".
Sedan satte jag mig i bilen, vände och körde upp på gården. Jag kände mig lite skakig efteråt, det har ju hänt endel otäcka saker hos folk som bott ensamt till ..

Nåväl, bilen for såsmåningom iväg. Jag gick till mitt svampställe mellan vårt sågverk och vår smedja .. och plockade alla små kantareller som kommit upp .. De här små liven har jag vårdat ömt under torkan ..
Jag har inget emot svampplockare, de får plocka som de vill i skogen ... men jag tycker det går för långt när de måste enda in på vår gård ..

6 kommentarer:

Maud sa...

Hej Ellinor!
Ganska underligt med all trafik. Jag skulle då inte leta svamp i den värmen som var igår. När åker ni uppöver? Funderar på att komma imorgon eller på tisdag.Är ni inte hemma får jag ta en karl med mig.
Såg härligt ut med kantarellerna. Jag gjorde ju en ädelostpaj med brocolli och kantareller.Den kan man leva flera dar på när man är ute på camping. Den är lika god kall som varm.

Ellinor ... sa...

Det receptet på ädelostpaj och kantareller skulle jag gärna vilja ha:)
Jag skall nog också se till att det blir några kantareller på dig med under juli:))
Vi undrar nog om det kanske var någon sorts tipspromenad med bil igår(?)
Det var nattorientering i bil för några år sedan .. då körde massor med bilar fel, de körde upp till våra jordkällare innan de vände .. du kan tro vi undrade den gången:)
Vi är nog hemma både måndag och tisdag efter fyra, så du behöver inte ta med hjälp inte:))

L-Å Arvidsson sa...

Fin svamp, tror det är lite tidigt för dessa läckerheter här i dalom.
Men sedan blir det...:)

Ellinor ... sa...

Det är nog ett par veckor för tidigt här med, de var väl små:)

Maud sa...

Bra! jag kommer efter fyra någon dag.Ska städa ur den imorgon om det inte regnar för mycket. Sen blir det Nusnäs i Dalarna.Dalahästens hemort. En släkting till dom som tillverkar hästarna ska fira sin födelsedag.
Skickar dig receptet på mailen.
Kram Maud

Ellinor ... sa...

Nej men skall du till Nusnäs ... där bor två goa vänner till oss, Daniel och Gina .. och så vithunden Rex samt två vita herdehundar och så hästarna förstås .. :))

När skall du dit då??