Sidor

måndag 13 juli 2009

Göktyta, semester och lite till ..

Under en tid har vi visst av ett fågelbo som fiffigt åstadkommits i ett av våra gamla äppelträds ihåligheter .. Nu var det så olyckligt att fågelungarna fick skjuts ut av boet i lördags, av en skata som tänkt sig en måltid eller flera .. Vi såg att skatan for iväg med minst en fågel, osäkert om den var unge eller vuxen sådan .. Vi stod på verandan i ösregnet och beskådade eländet. Naturens gång i och för sig..
Några timmar senare var det fortfarande tre fågelungar som låg och tryckte under äppelträdet, genomvåta av regnet.. de skulle snart frysa ihjäl .. Vi tog in dem och lät dem torka upp sig ..
Två av ungarna strök med .. vi förstod kanske från början att de inte skulle klara sig, antagligen hade skatan varit åt dem, eller också hade de blivit för frusna..
Den tredje sattes tillbaka i boet och den var "klok" nog att stanna kvar där.. Vi hörde den skrek efter mat under morgontimmarna.
Senare på eftermiddagen då vi kollade från verandan, kunde vi se en vuxen fågel som flög skytteltrafik och matade ungen:) .. så får man hoppas den överlever ..
Trodde aldrig man skulle vara med och "rädda" en hackspätt, men de här är faktisk riktigt trevliga :)

Rådjuret som fick fyra kid under försommaren, gick och betade strax nedanför gården nu i helgen .. nu är det tre kid kvar ..
~ Det är länge sedan jag har haft ett så frustrerande nattpass som natt till söndagen .. det gjorde att jag sov som en klubbad oxe de följande åtta timmarna..
Nu ligger en vecka med semester framför oss, den enda veckan som vi har tillsammans i år. Nu skall vi snart packa ihop lite kläder och hundar och fara norrut på några semesterdagar tillsammans.. såå gött:))
Söndagsmiddagen var inte dum .. Älgbiff, medium rare med gräddsås och trattkantareller.. ugnsbakade potatisklyftor och morot med rostade pinjenötter .. GÖTT:)

2 kommentarer:

Maud sa...

Göktyta??? Jag var med om en annorlunda upplevelse. En ekorre klättrade på vägen till vår visthusbod och där satt en fågelholk med ungar i.Ekorren skulle väl ta några fågelungar, då en skata kom i full fart och anföll ekorren. Vid andra anfallet stöp ekorren i backen. Så den gången räddade skatan fågelungarna. Men hon kanske ville ha dom själv. Naturen är grym tycker man ibland. Men ha så trevlig semester och hoppas att det blir bättre väder.
Kram Maud

Ellinor ... sa...

Det ser nu ut att bli ganska fint idag:) Och lilla fågelungen sitter nu i ett av äppelträden och kvittrar efter mat, den flyger korta sträckor också:))
Ha de så gött, vi hörs:)

Kramen!