Sidor

söndag 3 maj 2009

Mjölkstuvade makaroner ..

En ny intensiv dag, först nattjobb .. sen ut och inventera älgspillning:) Underbart att på tidig förmiddag komma ut i naturen:) Lite hundträning blev det på samma gång förstås ..
Sen blev det några timmars sömn innan middagen .. I dag fick det bli gammaldags falukorv och mjölk/gräddstuvade makaroner med muskot:) Hemligheten med att inte koka fast makaronerna i kastrullen är enkel ... Kastrullen behöver komma lite upp från plattan .. passar bra med några tior .. Så får det stå på låg värme och götta till sig :) Såå gött!!
Hundarna fick älgfärs, räkor , potatis och morot. som jag mosade till lite med en "stamp" .. Så blev det middag även i dag:))

2 kommentarer:

Maud sa...

Dina makaroner skulle helt klart godkänt av min son.Det ser jag på konsistensen i grytan, Jag ska tipsa honom om tiorna på spisen, för han bränner gärna dom i botten med för hög värme.Thomas kalla dom smackaroner när han var liten. Min svärfar hade aldrig ätit makaroner och han sa att de glider ner och lägger sig så gott i magen. Ja gott är det.Snabbmakaroner kokta i vaten är inget för mig

Ellinor sa...

Mjölkstuvade makaroner är nog den enda "pasta" jag lagar till här hemma:)