Sidor

lördag 2 maj 2009

En intensiv tid ..

Det är en intensiv tid nu .. Allt händer så snabbt, jag skulle vilja ha en slow motion knapp att trycka på ibland, just för att jag så gärna vill vara med .. jag vill uppleva var enda händelse i trädgård och natur just nu .. En omöjlighet om man som jag måste arbeta och sova också:)
Nu händer saker i trädgården, fruktträden börjar förbereda blomning, och något träd blommar redan .. Mirabellerna är snabbast ute, jag bävar för frostnätter .. jag vill ju så gärna ha de efterlängtade mirabellerna att skörda såsmåningom .. men just nu njuter jag av blomningen .. Bin och getingar dansar en yster dans runt fruktträdsblommorna ..
Sötkörsbären har precis börjat blomma .. de hade inte börjat i går eftermiddag då jag kollade .. men nu, på några timmar, har de satt fart:) Päronträden och paradisäppelträdet har inte börjat blomma än .. men det är nära nu. Rabarbern stormar upp ur backen .. i år har jag bestämt att jag skall vinna och hinna skörda innan de växer sig för stora .. sen får jag ge bort också, jag kan ju inte ha en halv frys full i rabarber:) Äter du rabarber Maud? Säg till bara:)
Middagen i dag blev snabbmat, men ack så god .. En liten stek av älgkalv, fick bli fina biffskivor .. Såå gött med hemmagjort kryddsmör och broccoli till ...

3 kommentarer:

Maud sa...

Hej Ellinor! Jag kommer gärna och får rabarber. Jag har aldrig sett så mycket rabarber som hemma hos dig.Det får bli till pajer.Jag ska be Margot om ett recept där ovansidan på pajen var riktigt knäckig och som hon serverade vaniljsås till. Vad fint det blommar hos dig.Det skulle bli lite kallare, men jag tror inte på frostnätter än. Skulle kanske bli åskregn imorgon. Thomas är i Småland över helgen och där hade de +18 i skuggan.Lilla Jullan var med och hjälpte till i trädgården med att plocka löv från backen och lägga i skottkärran.1½ år och jobbar redan och vet hur hon ska lägga det.Allt hon gör är underverk för mig. Vänta tills du får barnbarn och blir lika pjoltig som mig.Får se om jag hämtar husvagnen nästa helg. Beror på om jag får tag på någon karl till hjälp.Jag får ju låna dom jag. Den där idén med rent a man är inte dum.
Nu ska jag inta vertikalläge och sova kudde. Godnatt med dig.

Henriette sa...

Ja det er en dejligt tid ;)
Jeg har 1 stort gammelt kirsebær træ der blomstre lige nu- når jeg kikker op i det tænker jeg at man skulle ikke sove i hele maj måned.
Heldigvis har jeg lige haft 1 uges fri fra arbejde- og om 1 uge har jeg endnu en ferie uge så det er dejligt at nyde det eksplosive forår.

Ellinor sa...

Jeg har tatt ferie i juni i år, for å være hjemme med ny hundevalp:) Kos deg med kirsebærtredet og ferie, vi har også noen store gamle kirsebærtred, de er vidunderlig vakre:)