Sidor

tisdag 5 maj 2009

Blommor och grillspett ..

Riktigt sömnigt har det varit idag, det kändes att jag var vaken lite för många timmar under söndagens inventering.
Nu är iallafall helgens tre nattpass avklarade och kroppen skall ställas om till dagtid igen:)
Söndagens inventering resulterade i några bilder på en natur som vaknat för länge sedan ... Tussilagons tid är snart över, de gula huvudena börjar bli orange i kanterna .. Hemma vid gården är blåsippornas tid snart över, men ute i skogen är de just nu som vackrast .. Harsyran har också börjat blomma, de är så sköra och vackra just nu .. bladen är lätt syrliga och goda i sallader ..
Kabbeleka, eller Bäckblomma, blommar också för fullt ..
En vitsippsbacke kan se ut på många olika sätt .. här är min skogsbacke .. Något som gör mig nästan salig varje år, är de underbara violerna ..
Måndagens middag blev färs på grillspett, potatisklyftor och vitlök. Färsen blev en blandning mellan älgfärs och fläskfärs .. Kryddorna fick bli paprika och flingsalt, pepparmix och oregano, samt lite Cajennepeppar. Morteln används flitigt här hos mig, just för att jag köper de flesta kryddor hela och "mortlar" dem själv ..
Potatisen och de hela vitlöksklyftorna fick både olivolja, smör och flingsalt som medresenärer in i ugnen .. Så blev det också underbart gött :) Grillspetten stektes i min stora gjutjärnspanna med mycket smör ...
De sista grillspetten fick sällskap med en gul lök som fick glace av lite rörsocker ... Det blev en riktigt trevlig middag idag, god mat och gott sällskap är härliga komponenter för att göra livet gött att leva:)

Inga kommentarer: