Sidor

tisdag 17 mars 2009

Potatis ..

Så blev det mat även idag, fast inte i den skala som var tänkt .. Tur då att älgkött och färs klarar sig någon dag i vårt gammaldagsa skafferi .. där är fortfarande kyligare än i kylskåpet:)

Vi for iväg och handlade lite att fylla skåpen med i dag.. Jag blev så full i skratt då "gubben" kom med en stor bakpotatis och "hundblick", frågandes "kan vi inte ha bakpotatis någon dag" .. Herregud, är jag så despotisk ..?

Jag skulle aldrig kunna bli en person som idkar askes enbart för "principens" skull .. Det innebär att vill vi ha bakpotatis någon dag, ja då äter vi bakpotatis punkt slut. Vi åt bakpotatis ... fast snopet blev vi sittande och kika på varandra sådär halvvägs in i potatisen ... vi orkade helt enkelt inte en hel bakpotatis någon av oss .. Ingen av oss har gått ner i vikt .. ja, inte upp heller för den delen .. men magsäcken måste ha krympt! Synnerligen konstig känsla ..

Hursomhelst så var det en särdeles god bakpotatis .. gammaldags bakad i ugnen förstås .. full i smör och gräddfil, med gött stekt fläskkött bredvid. En päronklyfta omgiven av lingonsylt fick bli tillbehöret .. samt lite mynta som ett doft över gräddfilen .. såå gött:))

Inga kommentarer: