Sidor

tisdag 17 mars 2009

Kniven slant !

Ibland ställer man till det för sig .. i går stod jag och hackade chili med en av mina fiffiga små nyslipade knivar .. I ett okoncentrerat ögonblick slant kniven och jag var nästan en nagel mindre så att säga .. Jag lyckades med konststycket att bokstavligen nästan tälja av mig nageln på vänster pekfinger, något som i nuläget onekligen gör det svårt med träffsäkerheten på vänster sida av tangentbordet.

Jag kan också verifiera att chili svider i öppna sår ... konstaterade också ånyo att extremiteter såsom fingrar blöder mycket.. Nu är det mest irritation och ett obehagligt "dunkande" i fingret .. och svårighet att träffa rätt bokstav på tangentbordet ..

Fick en såkallad booster med stelkrampserum i fjol, så jag oroar mig inte för den detaljen.
Återstår bara dagens middagar och funderingar kring hur jag skall få till eventuella "finlir" med ett stort trryckförband på pekfingret:(
Kontentan måste bli .. hacka inte chili när du är i affekt .. Inga kort togs i den akuta villervallan ..
Jag åt en bit hemlagad pizza i "rehabeliteringsyfte" .. fick efter ca 30 minuter en obehaglig svälld känsla i epigastriet .. when will I ever learn ..?

7 kommentarer:

Maud sa...

Fy katten vilken otur!Har gjort det själv och det tar ett bra tag innan nageln växer ut igen.Jag hade nyslipad kniv och då skär den igenom lätt.Fick svimmningskänsla och illamående.Det blöder också så mycket när det är fingrarna.Det är svårt att sköta hushållet också när man inte kan vara i diskvatten och har man gummihandskar så kanske det gör ont ändå av värmen i vattnet.
Krya på lilla fingret.
Kram Maud

Ellinor sa...

Tack tack, jag har bytt förband till ett smidigare tunnare ett, så nu kan jag skriva på tastaturet igen:) Ska sätta mig ut på verandan i solen ett tag och få lite D vitamin i skinnet .. Man är ju både slapp och grå som en hemlagad fiskbulle efter vintern:D

Kram kram;)

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Ojda, du må være forsiktg med våpen når du er i affekt ;o)

Og jeg kan kanskje gjette hvor tankene dine var...

Ellinor sa...

Jo, du kan nok gjette .. og få helt rett:)

Klemz:)

nonhosonno sa...

Huga, det låter otäckt.

Ellinor sa...

Med täljandet .. eller pizzabiten :DD

Fint att du are still going .. så att säga:))

nonhosonno sa...

Täljandet :)