Sidor

tisdag 24 mars 2009

Pannbiffen ..

... var synnerligen god, serverad med morot och kålrot, samt lite god fetaost :)
I morgon skall jag överraska min gubbe, med en riktigt god middag .. det skall bli rådjursadel tror jag bestämt .. har precis tagit upp den ur frysen :)

4 kommentarer:

Maud sa...

Hej! Är det sån här mat som Marit Paulsen kallar för antiskrynkelmat. Ja den tanten är inte fåfäng. Jag har gillat henne mycket också, för hon är inte rädd för att säga sin mening. Från en skurhink till Eu-parlamentet, inte dåligt vandrat. Fattar inte hur hon orkar, hon är ju ändock 69 år. Jag skulle inte orka försöka ändra på orättvisorna i världen nu när man är i pensionsåldern.Jag blir trött bara jag tänker på det.Men det är ju tur att det finns visionärer. Rättvist kommer det aldrig att bli så länge som det är kapitalet som styr.Hälsningar Maud

Ellinor sa...

Så tänker jag också, rent spontant, det vore ju önsketänkande i och för sig, att man kunde ta bort alla giriga j**lar som är ute efter pengar i alla sammanhang..
Hon säger dock några intressanta saker den gode Marit, men hamnar tillbaka i "skurhinken" när hon säger att vi ska äta solidarisk ..
Ungefär som när man växte upp och fick höra till leda att man skulle tänka på alla fattiga i Biaffra typ .. Inte hjälpte det inte .. Och inte tror jag det hjälper om jag äter mindre, så som Marit tycker vi ska göra..

Maud sa...

Nej inte hjälper det att tänka på att äta mindre.Då produceras det bara mindre och gårdar får lägga ner. Inte hjälper det den svältande befolkningen. Det kastas så mycket mat, men inte skickas det något till u-länderna. Får de något då är det i form av katastrofhjälp. Där ligger ju problemet att de svältande har inte pengar att köpa mat för och då får de inget heller. Hon pratar också om att plantera skog och gräva diken och ha rinnande små bäckar. Ingen skogsägare här får avverka utan att återplantera skogen. Det gröna är jordens lungor m.m. Det är ju inte här det skövlas utan det är ju regnskogen som är det viktigaste som jordens lunga och den får de hugga ner hur som helst. Skulle tro att klimatförändringen beror på det till stor del.Det är bara att konstatera att jordens befolkning är för stor och vi kommer aldrig att kunna föda alla.Ja Marit säger många bra saker, men hon hon får till det på fel plats ibland så att säga.
Nu ska jag ta mig en tur på torget och se om jag kan få färsk fisk.
Kram

Ellinor sa...

Trenderna är ju lustiga när det gäller skogsbruket också... på åttiotalet fick svärfar åthutningar för att han hade för mycket lövskog på sina marker .. han var tvungen att ta bort mycket av den. Numera har man då plötsligt insett värdet i en blandskog. Man slutar aldrig att förundras över det fenomen att de som får topp-positioner inom viktiga områden, inte behöver kunna ett dugg om det de skall förvalta..
Det lät gött med fisk:))