Sidor

onsdag 25 mars 2009

Kött ..

Under förmiddagstimmarna lade jag lite rådjurskött till torrsaltning. Det skall hängas sedan och bli underbart gött torkat kött, att njuta av tillsammans med en god whiskey om sisådär en liten månads tid:)

Morgondagens middag är också förberett, i och med att jag har lagt en fläsklägg i saltlag. Länge sedan vi haft fläsklägg ..

Dagens middag fick bli en rådjurssadel, fast jag benade ur den och fick således två fina ytterfiléer samt två små dyrbara innerfiléer. Ytterfiléerna skar jag i fina serveringsbitar redan nu, sedan fick allt kött en doft med timjan och en uppskuren lök som smaksättare medan köttet står till sig och blir klart i rumstemperatur .. Sedan skall det stekas i smör och endast beströs med lite flingsalt och svartpeppar .. Till köttet skall vi ha ugnsrostade grönsaker och vitlök .. skall kolla vad de har för gott i grönsaksväg på Hälsokost .. Måste hålla med Marit Paulsen att grönsaker i vanliga affärer (åtminstone här vi bor) ofta är på gränsen till "dödsriket" .. Så fint då att hälsokost har så goa fina grönsaker :) Lite dyrare .. jovisst, men man behöver ju inte äta så mycket ..

Inga kommentarer: