Sidor

tisdag 24 mars 2009

Funderingar kring matproduktion och konsumtion ..

Av någon konstig anledning har jag, så länge jag kan minnas, sett Marit Paulsen som ett urnorskt, stabilt och pålitligt fenomen .. Varför, kan jag inte riktigt förklara. Om det har något med den gammaldags "folkliga" atmosfär som hon kanske omedvetet sprider kring sig (enligt mitt tyckande..). Ja, det i sig självt är värt att fundera över .. hon kanske var en av pionjärerna att åka till Amerika och få styling a´la Mona Salin .. fast mera suggestivt förstås .. men nej, jag tror inte på den teorin, det är nog snarare en mera global syn som hon representerar kan jag tro ..
Hos Kostdoktorn är det ständiga diskussioner, där hittade jag också den här länken till en intervju med Marit Paulsen, där hon tillsammans med intervjuaren penetrerar bl.a. problematiken att förse alla världens miljarder människor med mat.

Jag har sett intervjun flera gånger och försöker förstå vad människan egentligen säger. Känns besvärligt att analysera snabbt, därför att jag själv har åsikter som verkligen krockar med hennes. Det bör dock inte hindra mig i att försöka "sätta på mig hennes glasögon" och göra ett försök att förstå vad hon vill föra fram med den här intervjun. Spontant sugen blir jag förstås, på att läsa hennes bok .. skall ta reda på om den finns i något billigt pocketformat.

2 kommentarer:

Maud sa...

Hej Ellinor! Jag har visst ljugit för dig. Det är inte våffeldagen förrän i morgon. Sitter just nu och läser det på aftonbladet. Men våfflorna smakar nog lika bra idag.
Kram/ Maud

Ellinor sa...

Sikken tur, jag är endå så mätt efter middagen:)

Kram