Sidor

måndag 2 mars 2009

Lådor ..

Att göra "lådor" är nog det enklaste som finns i matväg .. och så göttiga de kan bli:)

Då jag kom hem i kvällningen, kom jag på att det inte fanns värst mycket lunchlådor kvar tills i morgon ..
Vad gör man då sent på kvällen ? Jo, man slänger ihop en snabblåda:)

Det som är så bra med såna lådor, är att man bara tar "det skåpet bjuder" och slänger i :)

Jag gjorde följande; tog fram en eldfast form, en halvkilo älgfärs, kålrot, morot, lite potatis, en lök, en burk tomater, kryddor/vitlök, ost, grädde och smör.

Sen klickade jag ut älgfärsen i botten på den smorda formen, på med hackad lök och kryddor, i med tomaterna .. kålrot, potatis och morot ( hackat, eller rivet på grovt rivjärn .. jag använde rivjärnet på potatisen och moroten och finstrimlade kålroten ..) I formen med allt, tillsammans med små bitar ost .. på med grädde och några goa klickar smör överst .. in i ugnen .. Såå gött ! :)
Och nej .. man behöver absolut inte vare sig tomatklyftor, gurkskivor eller sallad bredvid .. det tar vi till sommaren när vi får goa hemodlade sådana ..

Det enda som serveras till denna lådan är sursyltade kröser .. såå gött:)

6 kommentarer:

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Kröser, Krösamaja, hva er kröser?

Ellinor sa...

Kröser, det är lingon det:) Alltså tyttebær:D

Maud sa...

KrösaMaja heter en låt vi spelar på toradern (durspelet).Den där gratängen såg god ut.Jag kan aldrig slänga ihop något för jag har aldrig grädde hemma och knappt mjölk heller. Så det blir aldrig något spontant lagat.Jag köper mat, lagar till det och fryser i lagomt stora portioner, så jag blir lite avundsjuk på dig som trollar till det ibland.
Kram Maud

Maud sa...

Ser att du har en länk till Milko. Coop har ju gjort upp ett avtal med Arla att ha dom som mjölkleverantör. Coop Värmland är fristående så de gör som de vill och de kommer ta sin mjölk ifrån Milko.Det som är bra med Konsum Värmland är att de tar så mycket de kan av närproducerad mat och därmed kan hålla uppe sysselsättningen i länet. Men allt räcker ju inte till som t.ex Värmlandsgris och då tas det utifrån.
Men vi kanske kan få ha kvar våra mjölkbönder och de får gärna höja mjölkpriset igen.En strejk från bönderna skulle inte vara så dumt, men vilken bonde har råd med att strejka. De har ju sänkt priset för bonden med 70 öre litern, men inte har vi fått sänkt pris som konsumenter.
Kramis

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Jeg får tårer i øynene av det du sier Maud, det er den beste musikk en bonde fra nordlige breddegrader kan høre :0)

Klem

Maud sa...

Jadu Mona, har folk råd att köpa vatten på flaska som det finns så gott om i kranen och brus som bara är färgat vatten med tillsatser.Då ha de banne mig råd att köpa mjölk också. Mitt ex var månskensbonde så jag vet vilket slit det är, Man måste ju uppskatta det och tänka att nu får bonden för sitt slit.Mellanhänderna är så dyra.Oxfilen är väl uppe i över 200 kr/kg och du får vara glad om du får 50 kr med av det.

Nä nu ska jag sova GOdnatt!bulkile