Sidor

söndag 1 mars 2009

Yoghurt !

Inte behöver man köpa de där små färdigblandade yoghurtbägarna .. fulla i konstgjorda tillsatser ... man kan göra egen och det är så enkelt:))

Bara man har lite äkta yoghurt, sylt och vaniljpulver... så kan man trolla fram den godaste yoghurt som tänkas kan:) Man kan ta endast lite frukt eller lite bär om man vill det .. Har man en liten mixer så blir det en riktigt läcker sammetslen yoghurt .. I annat fall blir det en lite mera rustik, men ack så god yoghurt ! Fiffigt eller hur! Och vill man ha drick-yoghurt istället .. ja, då är det lika enkelt:) Blanda i en matsked eller två med vatten i den turkiska, eller ta en lite "rinnigare" yoghurt bara ..
En liten "burk" att ha med yoghurt på jobbet i .. det tror jag nog de flesta kan fixa fram .. Eller en liten flaska till drick-yoghurten:)

5 kommentarer:

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Hmm, kommentaren forsvant...

I alle fall, jeg blir inspirert av dette, kanskje jeg tar meg sammen etterhvert, for bildene av all den lekre hjemmelagede maten er bare mmm ;-)

Tusen takk for at du formidler!

Klem

Ellinor sa...

Tack för att du låter dig inspireras:)
Jag har länkat dig även från den här bloggen, jag hoppas ju på att du lägger ut lite bilder på korna snart igen:)

Säg mig, lagar du egen rømme? Å vad jag längtar efter norsk rømme!!

Kram!

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Nei, jeg har nok aldri laget rømme, men mine svigerforeldre vet nok hva man gjør.

Det nærmeste hjemmeforedling jeg har kommet, er nylig, da jeg skulle overflatebehandle kjøkkenet i stabburet. Jeg lutet det nye treet først og vasket det grundig med kremfløte etterpå, og etterhvert ble det smørklumper i kluten :oD

Trivelig at du har lenket meg til her også!

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Men, vi har faktisk fullt brukbare separatorer på gården, så mulighetene er rett foran nesen min...

Ellinor sa...

Oj, vad spännande om du provade! Den skulle säkerligen bli lika lyckad som allt annat du hänger fingrarna i, vill ha vill ha!!!
Jag räknar med att du kommer till årsmötet för de vita .. Har du med römme så köper jag gärna några liter:))

Kram!