Sidor

tisdag 10 mars 2009

Fisksoppa och leverpastej ..

Jo då, det blev en riktigt god fisksoppa, även om jag glömde räkorna kvar i frysen .. jag fick ta musslor istället som garnering .. men musslor är också gött:) Grönsakerna fick bli morot, kålrot och två potatisar .. skurna i små tunna stavar, wookades tillsammans med finhackad chili, grön och röd för färgen och hettan .. och så lite havssalt förstås. Lax och rödspetta lades också i, innan jag hällde över kokosmjölk .. sen fick allt sjuda tills fisken blev klar .. i med musslor och saften ur en halv citron .. pynta med lite grönt, klart!
Leverpastejen blev dagens "lustiga" kapitel .. Jag har aldrig gjort leverpastej av kycklinglever förut, men hittade ett recept att ha som grund. Men i receptet stod det både portvin, madeira och konjak .. jag hade bara konjak .. eller rättare sagt, min kära gubbe hade konjak .. jag "lånade" en deciliter:) Madeira och portvin byttes ut mot blåbärsaft från Torfolk gård .. och grädde:) Vitlök bytte jag ut mot muskotnöt .. sen lade jag till ansjovis också, det blir god smak i leverpastej:) Nåväl, receptet blev "omgjort" ganska rejält och det var lite pirrigt när leverpastejerna åkte in i ugnen .. .. men i slutändan blev det faktiskt riktigt bra:) Nästa gång skall jag ta lite mera muskot och lite mindre ansjovis .. tror jag .. Det här blir fint tilltugg att frysa in och ta fram när vi skall ha det lite lättvindigt .. så gött med knaperstekt bacon och champinjoner till, på danskt vis :)

3 kommentarer:

Maud sa...

Hej! Den där soppan såg härlig ut. Jag tycker om musslor. särskilt färska.Leverpastejen ser också god ut, jag har också gjort det en gång, men då på vanlig lever, men jag hade inte i så mycket gott. Men du är påhittig som törs att testa.Det är ju så nya recept kommer till.
Kramis!cosaffig

Maud sa...

Ja,ja ibland hamnar verifieringen på fel ställe. Jag är inte galen, bara lite ouppmärksam..haha

Ellinor sa...

Ja, jag undrade väl vilken ny signatur du fått helt plötsligt:)

Jag åt mig trött på musslor där ett tag, Tobbe är så förtjust i dem så vi hade det för ofta en period ..
Annars blir jag vid att äta mycket leverpostej, Tobbe tycker det smakar för mycket lever(!) Ja, han har aldrig varit särskillt förtjust i lever eller pastej.. Fast jag älskar den på det danska viset, knaperstekt bacon och sjampinjoner bredvid .. och så ett knäckebröd med mycket smör på:))

Det är ett halvt kilo smör i den här pastejen och massor med ägg, så jag visste att den skulle hålla ihop .. men det var slöseri med konjak tycker jag:D