Sidor

måndag 9 mars 2009

Älggryta .. morgondagens lunch

Har man en liten köttbit hemma, så har man alltid mat:)

Det fick bli en älggryta idag .. Det är skönt ibland med en gryta som gottar till sig på egen hand, utan för mycket jobb från min sida. En bit älgkött skars i "kuber" och fick bryna sig i stekpannan .. Smaksättare idag fick bli vitlök, röd chili, lite färsk ingefära och goa trattisar som vi plockade i mängder i fjol höst och torkade .. så gött:) Trattisar och kryddor fick ånga i lite vatten medan köttet stektes .. Sedan fick köttet komma över till kryddorna .. pannan kokades ur och "urkoket" fick givetvis bli smaksättare i såsen tillsammans med grädde, flingsalt och svartpeppar .. innan nytt smör frästes i pannan för att välkomna de sista köttbitarna ... Med allt kött färdigbrynt, fick alltihopa koka en låång timme .. en liten tillsats av ett par teskedar havremjöl (mixat i vatten först .. det går också bra att mixa med mjölk eller grädde, eller rent utav lite smält smör ) från Stöpafors gjorde såsen tjock och go :) Med lite ångad kålrot, så är morgondagens lunch klar .. det här är riktigt riktigt gött det :)

Inga kommentarer: