Sidor

fredag 4 november 2011

Hösttider!

Dags att skaka av dammet här inne och börja skriva lite igen!
Bockjakten har kommit och gått, det blev lite rådjurskött i frysen ... Älgjakten gav också kött i frysen förutom härliga lediga dagar med spänning och jakt med hundarna.

Vi har också hunnit med en semestervecka då vi åkte till Finland för att delta i finska mästerskapet för svensk vit älghund. Tyvärr gick det inte riktigt som vi hade tänkt, av sexton deltagande ekipage så kom vi på tredjeplats, futtiga 4,5 poäng bakom vinnaren. Nåja, en trevlig upplevelse oavsett och nya bekantskaper inom hunderiet.
  
Bloggledigheten blev lång men nu när hösten kommit har lusten att skriva kommit tillbaka. Idag har jag ledigt från mitt förvärvsarbete och en av de få åtaganden idag är att hämta hem lamm och stycka. Ett trivsamt arbete eftersom jag är lite av en hamster som gillar fylla frysen. Jag tror faktisk också att lamm är mitt favoritkött, det är underbart gott!
Mitt i allt annat har vi fått för oss att renovera allrummet och det är ett stort projekt ska jag säga – det blir så när man bor i ett hus som byggdes 1907 ...

Nej nu rusar tiden iväg, dags att hoppa i bilen och åka iväg och hämta lammköttet :)

8 kommentarer:

UlricaA sa...

Halloj! och välkommen tillbaka! Har du nåt bra recept på lammstek som INTE går att misslyckas med????? eller lammgryta????? Ha en go helg!!! Kram!

Fjällmor sa...

Woooiiii!

Äntligen!

Saknat dig massor

Kram!

Ellinor sa...

Hejsan Ulrica!
Det allra bästa jag kan få är stekt lammkött. Antingen det är stek, bog eller tunna lammspjäll så är smaken av lammkött underbar!

Jodå, nog kan alla lyckas med en god lammstek eller gryta! Hemligheten är en sak som jag investerade i för några år sedan, nämligen en äggklocka ;) En sån där som gör att man inte glömmer det man har på eller i spisen :D

Jag är nämligen så distré så jag glömmer oftast tiden på hur länge saker och ting har kokat/stekt ...
Medan saker står i spisen så kan jag hitta på att göra helt andra saker och helt glömma maten ..

Skämt åsido, jag skriver gärna ner några tips på hur jag gör marinader framöver när jag lagar till köttet :)
Kram!!

Ellinor sa...

Hej Fjällmor!!
Tack så mycket, dina ord värmer som vanligt vännen ♥
Har kikat in i din blogg i smyg ibland under sommaren - oj vad många starka upplevelser och tankar du delar med dig! Tack snälla för det!
Kram!

Maud sa...

Hej, äntligen kommer du igång igen.
Ja man ska ha inspiration och det får inte kännas som ett tvång.
Kram

Ellinor sa...

Hej Maud!
Ja nu är jag på gång igen :))

Kram!

UlricaA sa...

Halloj! Du är en pärla!!! Tack! Ska prova spjällen i veckan! Kram!

Ellinor sa...

Ja gör det Ulrica, lammspjäll är fantastisk gott!

Kram tillbaka med vinden! :)