Sidor

lördag 11 juni 2011

Hurra!!

Det här är en märklig händelse och uppenbarelse som jag tycker det är riktigt roligt att skriva om.
Ja, att jag tycker att det är roligt att skriva om det, är ju förunderligt i sig självt ... !

Jag är rökfri!! Och jag har inget sug!! FANTASTISK!!

En av sluta-röka reklaminslagen på TV visar en som försöker slänga cigarettpaketet – men det satt liksom fast i handen på vederbörande.. Ungefär så stod jag i april och kollade på mitt paket med menthol-cigaretter – innan jag kramade sönder hela paketet med innehåll och svor ve och pina, att nu får det vara SLUT!

Det är ju fullständigt hjärndött att man i ena stunden kan förfasa sig över margarin och andra "giftigheter" – samtidigt som man liksom stänger av rädslan när det gäller cigaretterna ... så fullständigt idiotisk!

När just den tanken slog mig (alltså det där om fullständigt hjärndött och idiotisk..), så var det bara så otroligt enkelt att låta bli ... Hurra!!! (Ja, jag visste ju inte då att det skulle bli så otroligt enkelt den här gången – men något är annorlunda nu, mot andra gånger jag försökt sluta ... och gissa om jag är glad över det!!).

6 kommentarer:

Maud sa...

Måste säga ett stort GRATTIS till dig som lyckats sluta.En cigarett ska ju innehålla över 4000 farliga ämnen.Jag fick mig också en redig tankeställare när min kompis i K-stad ringde och talade om att hon fått kol. Hon märkte inget av det förrän hon bröt revbenen i oktober och fick svårt att andas. Hon orkade inte röka, så hon slutade. Men hon hade fortfarande svårt att andas och fick domen nu i juni. Jag ska ta ett krafttag, men inte just nu när man ska ut på alla stämmor.Nu slipper du bli rynkig också. En fördel, men det är försent för mig.Jag får låta bli att titta i spegeln. Detta var roligt och det eggar mig också ändå mera. Kan du så ska väl jag klara det också.Jag räknade ut att det går på över 16 000 kr om året på den skiten som jag kunde unna mig något annat för.
Många,många kramar för att du varit så duktig / Maud

Ellinor sa...

Hej Maud!
Ja det är helt märkligt att jag inte på något vis har någon längtan efter att röka, jag har ju kämpat och slutat förut men då har jag hela tiden längtat efter cigaretter och tyvärr varit retlig och sur ..

Den här gången så kan jag till och med vistas med andra som röker utan att bli ett dugg sugen Är dock blivit jättekänslig för lukten, särskilt om det står nån och röker på ett ställe där man är tvungen att gå förbi ex precis utanför en affär.

Det som är trist är dock att min psoriasis har blivit riktigt illa nu efter rökstoppet. Men jag har lovat mig själv att jag ska ge det ett år och se om det går över ..
Har lagt på mig dryga tre kilo, men nu verkar det ha stoppat upp med viktökningen gudskelov. Dricker mycket vatten, så Tobbe sa här förut att jag snart sugit tomt brunnen :D

Stor kram! ♥

Fjällmor sa...

Åh heja dig!!!

Jag slutade januari 07 (läste en bok för att stötta en vän och vips så var det rökfritt) och har inte ångrat mig en sekund

Grattiskram!

Ellinor sa...

Tack snälla Fjällmor och grattis själv ;)
Det känns riktigt bra att lukta gott numera, jag går runt och luktar på allt nuförtiden, från äppelblommor till de härliga första små röda smultronen som börjat mogna nu ♥

Värmlandskram!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Grattis till rökfriheten. Slutade själv strax efter 30-årsdagen och det är visst 20 år sen snart.. tänk vad tiden går fort när man har roligt ;) Ha en skön sommar med alla dofter. Kram

Ellinor sa...

Tack Birgitta, jag är riktigt glad över rökstoppet, men kanske mindre glad över de fyra kilo extra som plötsligt satt där runt midjan..
Jaja, det går ju upp och ner här i världen ;)

Trevlig sommar!!!