Sidor

söndag 12 juni 2011

Grillsäsong!

Så har äntligen grillen kommit på plats och det känns härligt att bara kunna lägga nåt gott på grillen och stå ute på verandan och njuta medan maten tillagas.

Vi har väl antagligen ganska kallt här hos oss med tretton varma i skuggan – men det känns riktigt härligt att det inte blir för varmt. Inte minst med tanke på hundarna som helst ska cykelträna varje dag nu inför höstens jakter. Vare sig Tobbe eller jag är några älskare av de hetaste sommardagarna, så just nu njuter vi av att ha alldeles lagom väderlek. Så orkar man jobba lite med trädgård och annat också.

Tobbe rustade valphagen under flera timmar i går och bra blev det. Inte för att våra valpar vistas så mycket i någon valphage, men det känns tryggt att ha någonstans att lämna lilla pyret medan man ex springer in på toa eller är i tvättstugan.

Det blev riktigt sent innan vi ens kom på att vi var hungriga denna dag. Vi tog repris på den Värmländska fläskkarrén, den här gången aningens fetare skivor som blev riktigt smarriga med en klick kryddsmör.
Tillbehör blev åter igen kokt vitkål och en sallad på kruksallad, gurka, tomat, paprika och fetaost. Lite olivolja och äppelcidervinäger ringlades över salladen som smaksättning.

Det går ganska snabbt att bära ut mat och övriga attiraljer när man endast är två .. och i all enkelhet, ännu en gång framför brasan i lillstugen – en riktigt god middag!
Grillat i lillstugan

Jag njöt av en god rosévin och en stor sejdel med vårt goda kalla djupborrade vatten från egen brunn, medan Torbjörn (vars mage fått nog av syrliga drycker efter äppelcidern .. ) njöt av gammaldags mjölk :)
Fläskkarré, kokt vitkål och grönsallad

Inga kommentarer: