Sidor

söndag 17 april 2011

Långtidsstekt rådjursbog i lergryta

Äntligen är våren och ljuset här och vi tillbringar det mesta av vår lediga tid utomhus ♥

Vad är då bättre än att krydda ett par rådjursbogar med salt, vitpeppar och kanel innan de får komma i en lergryta tillsammans med rödlök och ett gäng vitlöksklyftor. Smör på toppen av det hela och svisch in i ugnen på låg värme, ca 140°C i ett par tre timmar .. 
.. tid som man kan spendera utomhus utan att behöva passa maten det minsta :)

Och sedan komma in och bara ta ut middagen ur ugnen i princip .. och köttet är så mört att man kan plocka det av benen med fingrarna ♥
Långtidsstekta rådjursbogar med lök
 Ja, om man ser bort ifrån det lilla jobbet med att sila av skyn i en kastrull, tillsätta grädde och jämna såsen med lite Fiberhusk ..
Basen till gräddsåsen ..
Några jordärtskockor och lite broccoli som får koka upp i en gryta med vatten, sen är maten klar :)
Ja, lite nykokad lingonsylt blev det också förstås ♥
Lingonsylt ♥
En absolut härlig middag, såå gött!
Långtidsstekt rådjursbog med gräddig sås, jordärtskockor och broccoli
samt hemmagjord lingonsylt

Inga kommentarer: