Hursomhelst, jag hade tagit upp en stor portion med kalvbog ur frysen som var tinad och färdig att tillagas.
Jag var lite inne på idén om att göra en Osso buco variant på min bog, men det blev bara halvvägs så att säga.
Jag delade bogbitarna och stekte dem i massor med smör i min gryta. Sedan fick lök, vitlök och lite pumpa göra sällskap. Övriga kryddor var havssalt, vitpeppar och stark paprika. En redig klunk torrt franskt vitt vin och sedan fick det hela bräsera i drygt en och en halv timme ..
Den smörstekta kalvbogen med lök, vitlök och pumpa |
Rotsaksgratäng |
Vitkål och paprikasallad med äppelcidervinäger och citron |
.. Och många matlådor blev det :)
2 kommentarer:
Det var goa grejor det :) Nu får det bli lite långkok härhemma också..
Långkok är ljuvligt gött och den här kalvbogen var riktigt riktigt god ♥
Skicka en kommentar