Sidor

måndag 21 mars 2011

Hundpromenader och Varm choklad

I går, söndag, blev en riktigt trevlig dag med ledigt från förvärvsarbete.
Vi var uppe med tuppen eftersom Tobbe hade tidig träff med en kompis.
Efter frukosten på äggröra med ost, åkte han och en av våra hundar iväg på egna eventyr.
Klockan var runt halvsju på morgonen då Gry och jag tog oss en timmes rask promenad i morgonvädret.

Det är mycket roligheter för en unghund att lukta på ..
Hmm .. har älgen blivit skodd? Hästspår kan också vara intressanta :)
Mycket är det som händer i naturen nu. Både gräsänder och duvor har kommit tillbaka, så även ormvråken.

I tidig morgontimma stod grannens köttdjur och fångade solens första strålar för dagen.
Glädjande är också att många rådjur har klarat vintern, de var nog några som lagade ljud då de studsade uppför slänten och det gjorde Gry nyfiken :)
Gry undrar vad som sprang upp på skogen .. var det rådjur tro?
Nåväl, en älghund skall inte jaga annat vilt än de som låter sig ställas, det vill säga älg, björn och vildsvin bland annat. Som eftersökshund kan de tränas i att spåra det mesta, men en unghund skall först tränas in på det primära bytet, det vill säga älg för vår del.
Gry är ung och har endast haft en säsong i skogen. Då hade vi sådan tur att få skjuta älg för henne. Men än är mycket kvar att lära för en blivande lös och spårhund.

Tur hade vi på eftermiddagspromenaden då det gått älg mellan två nyligen avverkade skogsskiften ..
Bra träning inför kommande säsong att få spåra älg en bit :)
Mellan morgonens och eftermiddagens promenad med hundarna, hade jag en riktigt lat dag med att bland annat påbörja att läsa en skönlitterär bok .. mitt i läsningen somnade jag och sov hela två timmar bara sådär. Gött var det :)
Lillprinsen var givetvis också med och gick eftermiddagspromenad, fast han är inte direkt någon lillprins längre. Han har snarare blivit kung med sina tre och ett halvt år, och så heter han också King i stamtavlan :)
Lillprinsen har blivit kung :)
Han är redan svensk jaktchampion och det är just honom som vi nu tänker fortsätta meritera och en av anledningarna till att vi börjat träna mera i den här familjen :)
Nu är det väl näst intill omöjligt att träna en älghund till hög nivå utan hjälpmedel, så vi ser fram emot att påbörja cykelträningen om några veckor. Men än så länge får det bli raska promenader eftersom tiden för att släppa hundar lösa på skogen är över för i år.
~
Det finns nackdelar med att sova mitt på dagen .. Som att exempelvis vakna vid fyra på morgonen och inte kunna somna om ..
Då är det mumma att kunna gå ner i köket och göra en stor kopp varm choklad att götta sig med ♥
Min mamma gjorde ibland varm choklad på Freias sjokolade.
För att fylla min stora mugg tar jag hela tre deciliter gammaldags mjölk och dryga två rutor av Lindt:s 90% choklad. Värmer mjölken i en kastrull och drar åt sidan, i med den mörka chokladen från Lindt och vispa med en visp tills allt löst upp sig. Toppa med lite vispgrädde och en doft med kanel. Såå gött ♥
Varm choklad med vispgrädde och en doft kanel ♥

6 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

God morgon. Vilken fin bild på din King. Han ser verkligen stolt ut.

Chokladen ser härlig ut också, det är så gott med äkta choklad som får smälta i den varma mjölken.
Freia sjokolade ger smakminnen från barndomen :)
Ha det bra idag. Kram från ett mulet Jämtland

Henriette sa...

Hvor er han smuk din King
-og så kan jeg se at I stadig har sne
- så vil jeg ikke brokke mig over vores kolde vejr;)
Jeg savner bare forår sååååå meget .

Varm kakao det lyder godt - jeg skal ha fundet ud af at lave det på noget andet end mælk - måske kan vand og fløde( grädde bruges )?

Maud sa...

När jag växte upp så fick vi sällan kakao i mjölk utan det blev vatten- kakao och smörgås till frukost innan vi gick till skolan.Hon hade väl inte råd med mjölk till oss 4 ungar.Gröt det tyckte vi inte om någon av oss.
Vi i min klass hade flickbjudningar och då fick vi alltid kakao på mjölk med vispgrädde på toppen och färska franskabröd med ost och leverpastej. Det var kalas det.

Ellinor sa...

Hej Birgitta!
Nog är han ståtlig och otroligt härlig, vår hanhund ♥ Men av någon anledning fastnar det sällan på kort. Lite lustigt det där, ungtiken blir bra på åtta av tio kort, medan hanhunden blir bra på två av tio :)

Freia sjokolade har jag inte smakat på åratal, men mysminnen från barndomen sitter kvar ♥

Kram!

Ellinor sa...

Hej Henriette och tack för komplimangen om vår goa hanhund ♥

Nog har vi snö kvar alltid, men det börjar så sakteliga töa undan. Det känns skönt för vi längtar efter vår här med må du tro!

Det enda negativa med våren är att man ständigt får tvätta golv och hundtassar i en övergångsperiod. Men just nu känns det välkomment med skitiga hundtassar :)

Min vardagschoklad består av vatten, kakaopulver och grädde, men ibland får man lyxa till det lite :)
Jag har så lågt blodtryck och märker verkligen av det nu när jag börjat träna mera, så därför har jag börjat dricka ett glas mjölk om dagen och det hjälper mot min yrsel :)

Sen tror jag inte det gör något från eller till om man dricker ett redigt glas mjölk om dagen, det är nog annat som är mera lurigt än just mjölken

VärmlandsKram!

Ellinor sa...

Hejsan Maud!
Jag fick också ofta vattenkakao och smörgås till frukost innan vi skulle iväg på skolan :)

Nog var det mest på helgen som man fick den lyxiga varianten av varm choklad ♥

Av någon anledning blev frukostknäcke en lyxvara hos oss, som vi endast fick vid högtidliga tillfällen. Än lustigare är det att Tobbe hade det på precis samma vis :) Så när vi skall lyxa till det på ex jul eller påsk så köper vi ett paket frukostknäcke ♥

Kram!