I sen eftermiddag var den tinad och tempererad :)
En riktigt trevlig bit kalventrecôte |
Stekpannan preparerades med smör och köttet fick komma i het panna och brynas runtom innan jag kryddade med havssalt och peppar.
Köttet fick komma i en ugnsfast form och en stektermometer sattes i köttet ..
In i ugnen på si sådär 180°C tills termometern visade 65°C. Sedan togs köttet ur ugnen och fick vila ett tag innan det skars upp i skivor. Det blev precis sådär lagomt rosa som jag vill ha min entrecôte :)
Den feta marmoreringen i köttet är just det som kännetecknar en entrecôte |
8 kommentarer:
Det ser gott ut det där. Hemlagad bearnaisesås måste slå pulversåserna med flera hästlängder. Men jag har aldrig försökt mig på att göra det själv, bara för att det är lätt att misslyckas. Men någon gång ska jag nog få till det.
Kram till dig!
Hej Maud!
Det är bara gammalt skrock att det skulle vara svårt att göra bernaisesås, jag lovar!
Ska visa dig nån gång, det är hur enkelt som helst och såå gött ♥
Kram tillbaka!
åh herreminje så gott!
De va en fin entrecôte me mycket smaker kvar i den.
Gott ser det ut med alla tillbehör...
Hej Ellinor! Kollade din länk till min blogg och du kan ändra den om du vill till
http://my.opera.com/Tulipanen/blog/
Använder nog den framöver ett bra tag skulle jag tro. Men man vet aldrig om man får nya idéer.Det finns en så snitsig sak på bloggen som heter Unit och då kan jag ge tillstånd till mina vänner att gå in i min dator och kolla den mapp jag gett tillträde till. Unit visar just den mappen eller mapparna. Då måste man registrera sig och få ett lösenord av mig. Ska testa det med Thomas först. Detta går bara när jag är online själv på Opera. Ha det så bra vännen/ Maud
Äntligen fann jag inställningen till kommentarsrutan på min nya blogg.
Nu behöver man inte registrera sig.
Kramis!
Hejsan Maud!
Skall ändra länken, och uppdatera här inne och på hemsidan :)
Jag håller mig nog till blogger ett tag till jag, tror jag.
Har en blogg på wordpress också sen en tid tillbaka, men har inte gjort något mera med den än.
Får väl se vad som händer, roligt med något nytt ibland!
Kram!
Tack L-Å, det var en riktigt saftig och välsmakande entrecôte och tillbehör såsom goa såser är en av mina favoriter :)
Skicka en kommentar