Sidor

fredag 4 februari 2011

Jätteräkor och kräftstjärtar ..

Skaldjur är lättvindig och god mat, men dock svårt att få färska häromkring.

Ibland brukar jag köpa frysta jätteräkor, de är råa så man kan tillaga dem från grunden så att säga :)
De fick ligga ett tag i marinad av olivolja, chili, salt och peppar. Sedan fick de fräsa i stekpannan tillsammans med smör och blekselleri i bitar.
Med créme fraiche och lite citron så blev det riktigt gött :)
Både Torbjörn och jag är förtjusta i kräftor.
Sist vi handlade, hittade Torbjörn en burk kräftstjärtar som inte innehöll alltför mycket e-nummer och faktisk inga smakförstärkare vad vi kunde läsa ut från burken.
Kräftstjärtarna blev topping till en särdeles god omelett på ägg och grädde :)
Med några skivor västerbottenost, blev även detta en riktigt god måltid. Vi sköljde dock kräftsjärtarna i vatten innan vi använde dem, då blev de lagom salta :)

Inga kommentarer: