Sidor

måndag 6 december 2010

Förkylningstider..

Så har jag genomlidit ett par dygn av förkylningsattacker mot min kropp.
Jag kände det redan i fredags att "nej, nu åker jag dit på något".

Nästa två dygn blev det ömsom kokhett, ömsom frossa .. nysningar och snörvlande, rinniga ögon och rinnig näsa .. huvudvärk som om huvudet satt i ett skruvstäd .. lock för öronen .. ja, hela konceptet på en dunderförkylning i antågande.

Idag är jag, om inte helt återställd, så i alla fall på bättringsväg. Torr i skinnet, torr och narig om näsan... men inget mera rinn eller nysningar. Heja, det var då som tusan att jag klarade av det på två dygn!

Kvar är en eftersläng av huvudvärken och locket för öronen .. men ingen feber :) Sen känns det nog i kroppen att den har kämpat. Jag är lite lätt darrig i dag, som om jag vore på ett hejdundrande kalas i dagarna två.

Hoppas nu bara att jag repar mig helt under nästa dygn och är fit for fight till onsdagens förvärvsarbete.
Skall bara se nu om jag orkar skura sovrummet, stoppa alla sängkläder i tvättmaskinen på 60° och hänga ut täcken och kuddar i kölden för en riktig genomvädring ...  Och så är bara att hoppas att all smitta är borta ur huset ..
Det värsta som kan hända just nu, är att Gubben också åker på den här förkylningen sådär lagom till nästa helg ..

3 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Vad jobbigt att vara sjuk. Hoppas du frisknat till nu.

Jag försöker klara mig från både vattenparasiter och förkylningar nu i början här hemma. Vad beroende man är av rent vatten, märker man nu när vi måste koka allt som ska användas till mat.
Kram från ett vintrigt Jämtland

Ellinor sa...

Hej Birgitta och välkommen hem!
Vet inte vad som hände här med din kommentar i går, värkar som den fastnade i något skräpfilter ett slag, av någon konstig anledning.

Nu är jag pigg och glad igen, har varit på en fantastisk trevlig mys-weekend förra helgen, ska se till att få tid att skriva om det snart :)

Birgitta Höglund's Mat sa...

Tack. Nu är det vita vidder ett tag, istället för sandstränder.
Tur jag slapp vara skräp länge ;)
Blir kul att läsa om en så härlig weekend. Ha det bra, stressa lugnt :)