Sidor

måndag 22 november 2010

Söndagsfrid ... och gammaldags köttbullar ..

I söndags hade vi en ganska lång sovmorgon och riktigt njöt av att vara lediga tillsammans.

Speciellt och härligt i samband med det hela, är att kära gubbens snarkningar har tagit semester ... något som gör att vi numera kan sova i samma sovrum utan att jag får tvångstankar om att strypa någon framåt morgontimmarna .. ;)

Det är faktisk ganska trivsamt att somna tillsammans .. och vakna i samma rum som ens livspartner ♥
Nåja, vi får se hur länge det varar.
Man dör ju faktisk inte av skilda sovrum heller .. Det har också sin charm och sina fördelar :)

I sen förmiddag gick vi ut med hundarna i det vackra vintervädret .. Hundarna var som ystra gummibollar, som ömsom drog och ömsom skuttade framåt i det vintervita ..
Unghundarna har sele på ... Då får de använda kroppen och dra det de orkar! Det bygger muskulatur, utan att nacke och luftrör tar stryk ..
Halvvägs i vår nästan milslånga promenad, fick vi se älgspår, ko och kalv som gått över vägen och in på våra marker ..
Fint läge att träna unghunden, så vi följde spåren nästan ett par kilometer. Så blev det skogspromenad istället för våra grusvägar. Ett eventyrslandskap nu i dessa härliga förvintersdagar!
Roligt var det att se alla spår efter ekorre .. Vi har haft så dåligt om dem i flera år, men nu börjar de bli flera i antal. Det skvallrar alla spåren om ..
Väl hemma igen, fick jag för mig att göra gammaldags härliga köttbullar på älgfärs..
Jag började göra i ordning för en äkta norsk surkål också, men fick se lite i senaste laget att jag hade slut på kumminfrön. Nåja, det blev en surkål utan kummin .. riktigt gott det med!
Tobbe var sugen på potatis, så jag gjorde en råraka med riven potatis och lök, stekt i mycket smör .. 

Så njöt vi tillsammans av ännu en riktigt god middag i Västtomta. Gammaldags köttbullar med gräddsås, surkål utan kummin och råraka med en klick lingonsylt .. såå gött!

4 kommentarer:

birgittahoglundsmat sa...

Vilken härlig söndag. Ska bli kul att komma hem om några veckor till det vackra, vita. Vackra och vita är era hundar också.
Betydligt mindre snarkningar hos Sambon här med, verkligen skönt ;)

Älgbullarna ser verkligen läckra ut. Ska be om en portion surkål när min granne gör sin, på Norsk. Hon brukar göra en stor laddning, på de stora kålhuvuden vi kan köpa på marknaden för en femma.
Ha det så bra därhemma. Kramar från Alanya

Ellinor sa...

Hej Birgitta!
Gläd dig att komma hem till den underbara årstid vi har här hemma i Sverige nu, så strålande vackert!

Älgbullarna blev supergoda, men jag har ännu inte hittat något som ersätter den lilla smula torrt surdegsbröd, eller den lilla knäckebrödsbit som jag smular ner i färsen. Det gör så stor skillnad på smak och saftighet! Jag får kanske prova ut psylliumfrön och se hur det fungerar.

Nog är det skönt med frånvaro på snarkfronten ;) Jag tror nog det handlar om viktnedgång och struktur på kvällsrutiner. Riktigt skönt och trivsamt är det!

Surkål är ett måste för mig nu i advents och jultider :) Jag brukar också göra en stor laddning, surkålen blir bara bättre av att stå några dagar!

Ha det gött, vi hörs!

Maud sa...

Hej Ellinor! Du är flitig med bloggen igen ser jag. Vad mycket snö ni har. Pojkarna skulle försökt att få tak över husvagnen i söndags. Men det förstår jag att det inte gick. De hade nog bara halkat av taket.
Go mat du har lagat. Kul att kolla.
Kram från mig.

Ellinor sa...

Hej Smöla, trevligt att du kikar in!

Ja, nu är det härligt vitt och fint här i Västtomta, det ger verkligen julkänslor för min del :)

Jag såg ingen här i söndags, men vi kan ju ha varit på skogen. Inget tak på vagnen nej.
Vi har bråda dagar, jag har sagt ja att jobba lite extra också, så där försvann lite fritid .. Men det gör väl gott i plånboken :)

Stor kram! ♥