Sidor

fredag 19 november 2010

Lammribba och surdegsbröd .. fortsättning ..

Lammribban från Herrestad var "to kill for", för att använda ett synnerligen starkt uttryck ..

Vi har njutit av den godaste lammribban i mannaminne här i Västtomta i kväll ..
Jag fick för mig att göra en glace av smör, honung, herbs de provance och saffran .. Sen tidigare hade jag gnidit in lammribban med salt och peppar.. Nu penslade jag ribban, med den lätt värmda honung, smör och kryddblandningen... Det blev mitt i prick, en synnerligen god smakupplevelse och den möraste lammribba vi någonsin smakat!

2 kommentarer:

L-Å Arvidsson sa...

Läckerheter så de vattnas i munnen...
honungsglacerade är väldigt smaskigt o ger så härlig smak.

Ellinor sa...

Hej L-Å!
Gillar man lamm, och får tag på ett fint sådant, så är lammribba något som absolut slår svinribba med ljuslängder!
Vi har fått tag på en särdeles god lokalproducerad honung också, riktigt ljuvligt!