Sidor

fredag 12 november 2010

Bosarpkyckling, bearnaise och fruktsallad ..

Så har de nu efter många om och men tagit in Bosarpkyckling på Konsum i stan.
Jag undrar jag, om det är ett visst butiksråd man kan tacka för det ..
Hur det nu är med Bosarpkyckling så är den fortfarande en förväxt hybrid, även om den får kravgodkänt foder.
Jag kunde förstås inte låta bli att köpa en kyckling och prova att helsteka i min lergryta.

Det ljusa fågelköttet smakar inte lika mycket som annan fågel. Kyckling behöver kryddor helt enkelt. Jag använde havssalt, vitpeppar, mejram och vitlök i min kryddning.

Ja, och så några klickar med Valio smör, både inuti och ovanpå kycklingen.

Med tillbehör av hemmagjord bearnaisesås och en sallad gjord på paprika, bladpersilja, några ananasbitar och granatäpple, blev det en riktigt trevlig middag.

7 kommentarer:

Henriette sa...

Det ser rigtigt lækkert ud

birgittahoglundsmat sa...

Vilken njutning :)Längtar till bearnaise. Har inte provat göra någon här i Turkiet, vet inte om jag vågar lita på äggen i de temperaturerna.
Fast å andra sidan äter jag ju löskokta ägg..
Tack för inspirationen.
Kram och Ha en riktigt skön helg.

Maud sa...

Hej! Det kan ju vara så att butiksrådet har kunnat påverka ledningen. :-) Vad jag tycker är gott, är att krydda med citronpeppar som jag använder till fisk också. Fick du färsk eller frusen kyckling och vad kostade den nu för kilot? I maj tog dom 99 kr kg för färsk.
Kram!

Ellinor sa...

Hej Henriette!
Även om kyckling inte är min favoritmat, så är den här varianten i lergryta riktigt god.
Det var gott med fruktsallad och bearnaise som tillbehör, det satte extra piff :)

Ellinor sa...

Hej Birgitta!
Bearnaise och hollandaise, är favoriter när jag gör sås. Möjligen skulle hollandaise passat ännu bättre till kyckling, men jag är så förtjust i smaken av dragon ... och så hade jag ingen citron hemma :)

Ja, det är nog kanske lite lurigt med ägg där nere i värmen, men å andra sidan så blir ju äggulorna nog så värmda i såsen, tror du inte?
Har en ledig dag denna söndag, så vi njuter i fulla drag.
Ha det gött i värmen, Kram!

Ellinor sa...

Hejsan Maud! Nog tror jag du påverkat dem att ta in bosarpkycklingen. Den var färsk, men pinsamt nog kommer jag inte ihåg vad den kostade. Tror det kan ha varit strax under hundralappen för kilot. Synd bara, att man inte får med inkråmet när man köper kyckling nu för tiden.
Se upp med citronpeppar, så du inte får i dig massa smakförstarkare och annat jox.
Kolla på den här länken hos "Äkta vara" så förstår du vad jag menar.

http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=28809

Ha en underbar söndag min vän ♥

birgittahoglundsmat sa...

Det är nog som du säger, att de blir tillräckligt värmda. Jag har mest tänkt på att majonnäs inte skulle funka att göra egen och så har jag hoppat över andra äggsåser också. Men nu får det bli av :)
Är också helt såld på hemgjorda smörsåser men har tröttnat helt på de köpta därhemma.