Sidor

måndag 18 oktober 2010

Leverpastej

I lördags fick jag ännu en kalvlever och bestämde mig på direkten att jag skulle laga till lite leverpastej.

Lever, lök, ägg, några ansjovisfiléer, smör, grädde och kryddor .. man behöver egentligen inte så mycket mera än så, för att få till en synnerligen god leverpastej.
Jag fyllde långpannan med kokande vatten ungefär till hälften. Nog är det smart att sätta pastejformarna i långpannan innan man häller i det kokande vattnet ..
175c° i en dryg timme, brukar vara lagom, om man fyller formerna till ungefär hälften med pastejsmet.
Det är något visst med nystekt ljummen leverpastej i en stor hög på en skiva surdegsbröd... och en liten syltgurka på toppen .. såå gött!!
Jag glömde frysa in resten av levern,  därför gjorde jag leverpastej på söndagen också. Jag upptäckte för sent att jag hade alldeles för lite grädde hemma. 
Det blev till att jag använde créme fraiche i stället. Och det gick absolut lika bra, ja det blev nästan en ännu godare pastej!

2 kommentarer:

L-Å Arvidsson sa...

Ser riktigt gott ut det där på bilderna mmm...

Ellinor sa...

Hej L-Å!
Leverpastej är en av mina absoluta favoriter :)