Sidor

onsdag 27 oktober 2010

Älgbiff

Det där riktigt färska älgköttet är en smakupplevelse för den kräsne!

Tyvärr var det magert i kylskåpet just den dagen vi fick hem älgköttet. Men vitkål fanns i skafferiet, så det var bara att koppla på fantasin och fixa lite tillbehör med vitkål.

En vanlig vitkålssallad med olivolja, vinäger och kryddor är ju enklast möjliga sallad. Jag använde vitpeppar, mejram och alldeles lite flingsalt.


Cremé fraiche och  majonnäs fanns i mitt kylskåp och en Cole slaw var därför given. Jag blandar ungefär hälften av varje till själva gäggan. Majonnäsen är såpass smakrik, så det behövs egentligen ingen annan smaktillsättning.



Hösten är den tid på året då jag gör surkål till var och varannan maträtt. Jag älskar surkål och verkar inte kunna tröttna på den lätt syrliga, kumminkryddade härligheten!


Och så var det då den i skivor skurna älgbiffen. Stekt i smör och med endast svartpepper och lite havssalt ..


God mat behöver således inte alls vara svårt. Enkelt blev det, men såå gött!

2 kommentarer:

L-Å Arvidsson sa...

Godis allt som visas mums...

Ellinor sa...

Och synnerligen enkelt godis ;)
Det är väl det som är så härligt med riktiga råvaror, man behöver inte så mycket extra vare sig av kryddor eller annat, för att det ska bli riktigt smaskens!