Den här fredagskvällen bakade jag två riktigt goda surdegspizzor ..
Surdegen fick ett ganska stort innehåll av vetemjöl från Björkaholm Qvarn .. resterande mjöl blev vetemjöl special från Saltå Kvarn ..
Degen delades i två .. den första pizzan fick en fyllning med krossade tomater från Markatta, tonfisk, oregano .. samt mycken god fet prästost ..
Den andra pizzan fick även den tomatkross, oregano och ost .. men även finstrimlat hemmarökt fläsk som fyllning .. kära nån så god den pizzan blev! ..
Man blir nästan besviken att man inte orkar äta mera en ett par bitar .. men så är det med äkta hemmagjort .. det mättar så mycket mera ..
Efter pizzan blev det ett särdeles gott kaffe från Johan & Nyström, som jag varmt kan rekommendera de som gillar mörkrost med mycket smak ..
Så är det helg ... så underbart med vila och njutning denna fredagkväll .. Ha en fin helg alla!
Påskbordets godaste efterrätter
5 dagar sedan
4 kommentarer:
Åh gott!!!!!
Hej Ulrica!
Pizza på surdeg är absolut jättegott! Så skönt att ha flera bitar i frysen .. ifall det blir brått med lunchlådan någon dag! :)
Hej Ellinor. Hoppas allt är bra i Värmland, saknar dina inlägg :)
Hej Birgitta!
Här är allt väl, mycket snö och mycket jobb dock:)
Tack för trevliga rader, de värmer i vinterkölden!:)
Skicka en kommentar