Sidor

söndag 3 januari 2010

Söndagsmiddag på rådjur ..


Jag tog upp ett rådjurslår ur frysen i går .. Ett riktigt fint mört lår var det .. jag har för mig att det var den bocken som fick hänga extra länge på grund av det gynnsamma vädret ..


Jag benade ur låret, kryddade med peppar, salt, lite rosmarin och ett par vitlöksklyftor  .. rullade ihop .. och sedan fick det ligga en timme och ta smak ..


Sedan ner i min lergryta ... smördekoration .. och in i ugnen .. 












Jag tog ut steken vid drygt 60°c ..
Den fick vila ett tag medan jag gjorde tillbehören ..

Det fick bli bearnaisesås ..


Och fin grön savoykål  .. 


Det här köttet var verkligen riktigt gött .. 

Så blev det också till matlådor i morgon, både en variant av frukost och lunchlådor :)




6 kommentarer:

Fjällmor sa...

Mums!
Jag har inte ätit rådjur på evigheter!

Länkar numer till din blogg från min

Kram!

/Fjällmor

Ellinor ... sa...

Men Hej Fjällmor!
Så roligt att du kikade in!

Jag länkar genast tillbaka .. jag har ju din blogg under favoriterna sedan länge :)

Kram !

Birgitta Höglund's Mat sa...

Oj så gott. Det får jag testa om jag lyckas komma över ett lår igen.
Har faktiskt med lite av min stek nu i färdkosten. Sitter på Arlanda och fördriver tiden på ett så här trevligt sätt ;)

Ellinor ... sa...

Hej Birgitta!
Ha det nu så gott på din utlandsvistelse, var rädd om dig!

Ja, se rådjursstek är gott som färdmat också;) Att salta in små stycken och lufttorka blir också gudagott:)

Nu väntar jag med spänning på referat från ditt resmål!

Kram från din bloggvän Ellinor

Fjällmor sa...

åh...torrkött...

hmmm, dags att eftersöka en vinterren tror jag

;-)

Ellinor ... sa...

Det lär bli torkat kött här också .. snart säsong för det ;)