Sidor

söndag 3 januari 2010

Nyårslöftet ..

Idag upptäckte jag att både potatis och morötter som legat i skafferiet var fruset.. Jaja, det handlade inte om några stora mängder, men tydligen var det alldeles för kallt efter ytterväggen nu i köldknäppen. Man får väl se det som ett tecken ;)
Tobbe och jag har diskuterat fram ett nyårslöfte .. vi skall dra ner kraftigt på kolhydraterna under en fyra veckors period.

Egentligen började det hela med att Tobbe börjat få problem med snarkningar.. Man kan uttrycka det som att det är synd om både honom och mig.. Han har blivit väckt med jämna mellanrum av en smått ilsken kärring som vevat till honom med en tidning .. Den ilskan kärringen (läs Ellinoran) har använt onödig energi på både sömnlöshet och irritation ..

Nåväl, flera har tipsat om ett liv utan snarkningar efter att de dragit ner kraftigt på kolhydraterna. Värt att prova! Vi har också lagt in annat lite smått och gott av aktiviteter tillsammans. Det handlar om både styrketräning och avslappningsmassage.

Det skall bli riktigt intressant att köra loss på de här fyra veckorna :) Själv har jag tjuvstartat med träningen .. coachad av Cecilia :)


Tyvärr är det såpass kallt nu, så man blir begränsad i utomhusaktiviteter .. fast en liten timme orkade vi med idag, med skjutträning. Det blev mängdskjutning på viltmåltavlor ..
Man börjar ganska nära tavlan.. sedan ökar man avståndet successivt ..
Idag sköt vi med öppna riktmedel .. och inte med studsare, utan med salongsgevär :)

Det handlar om att skjuta så snabbt man gjort anläggningen .. det blir mycket likt en jaktsituation, där man oftast bara har en chans för skott.
Rolig och nyttig träning :) 

Inga kommentarer: