Sidor

lördag 26 december 2009

Gryta av hare ..

I kvällningen flådde Tobbe haren ..
Det är lyx att få nyflådd hare som bara är att göra i ordning:)

Det fanns inte många hagel .. jag tror jag hittade alla ...
Tur att det inte blev blyförbud .. tuffare för tänderna att tugga på ett stålhagel :)

Det mesta köttet finns på framben, lår och rygg ..



Slagsidor och revben använde jag att koka fond av ..   
Fonden kokades redan i kväll ... så får den stå och götta till sig tills morgondagen ..




















Övriga köttbitar fick komma i en bunke med mjölk ..  de skall ligga i mjölken tills i morgon .. 

Det finns de som menar att mjölken inte gör något till eller från när det gäller mörning ..
Själv menar jag att köttet blir något mildare i smaken av att ligga i mjölk, men inte nödvändigtvis mörare..

Så är söndagsmiddagen förberedd :)


2 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Vilken fin söndagsmiddag ni får. Skulle gärna kommit och smakat en bit. Smaklig måltid!

Ellinor sa...

Ja, hare är något som många jägare tycker är Gudaspis:)
Vi har haft dåligt med hare under flera år, det har varit för många snölösa vintrar. Men nu börjar det bli lite bättre med beståndet här hos oss.
Och nog var det tur att Tobbe fick skjuta en julhare.. nu är så mycket snö så det är gränsfall att vi kan jaga mera med stövaren, även om han är nästan 60cm i mankhöjd.

Just nu funderar jag på tillbehören .. en ganska trivsam sysselsättning :)