Sidor

måndag 21 december 2009

Älgtunga ..


Ett litet inlägg får det bli innan jag åker på nattjobb.. Alltid kan jag chockera en och annan med en bild på en alldeles äkta älgtunga:) 

Det här är verkligen lyxmat, en delikatess .. Nu skall den torrsaltas och få ligga ett dygn ..

Fortsättning följer:)

Och ni har väl hört den om nollåttan som ondgjorde sig över att man kunde äta något som varit i munnen på ett djur ...
Värmlänningen svarade   ...  dä ä te å äte ägg??  :)


4 kommentarer:

Maud sa...

Den va bra den:-))

Birgitta Höglund's Mat sa...

Tack för en fin historia, den ska jag komma ihåg :)
Älgtunga är gott, det brukade mamma göra förr. Hon tog reda på i stort sett allt på älgen. Hennes pölsa var suverän.

Birgitta Höglund's Mat sa...

Glömde en sak..
Ha en riktigt GOD JUL

Ellinor ... sa...

Den där historien ska vara sann .. hursomhelst är den ju tänkvärd:D

I vårt jaktlag tar vi vara på det mesta av älgen. Tyvärr är det ingen som köper upp skinnen mera. Vi brukade salta in dem och så kom det en upphandlare och köpte. Nu kostar det mera att salta in skinnen än de vi får betalt.. då lönar de sig inte..
Det är de som ryser lite lätt över att jag äter älgtunga .. men det är också de som är positiva och vill smaka, det är kul! :)

julkänslan blev perfekt idag då Tobbe kom hem från harjakten med en underbart fin julhare!

God jul till dig och dina Birgitta:)