Sidor

söndag 6 september 2009

Sadel i repris ..

Jag förnimmade potatislängtan hos kära gubben min igår .. eller så var det projisering av min egen längtan :) .. Hursomhälst .. det blev potatisgratäng på enklaste sätt; Potatis, flingsalt, grädde och riven ost .. jag hade lite cheddar som satte god smak:)
En osthyvel av bra kvalité är super att skiva potatisen på .. det går snabbt, men akta fingrarna! :)

Rådjursadeln hade sedan tidigare befriats från innerfiléerna .. Flingsalt och pepparmix stöttes i mortel och klappades in i sadeln .. på med goa skivor smör som fick pynta sig med basilika ... några centiliter vatten förhindrar att något bränns fast ..
Som alltid glömde jag att ta tiden på hur länge godsakerna tillbringade i ugnen .. Nu är det ju också så att det mesta kött av filétyp inte behöver värst lång tid i värmen .. Och vill man som vi ha en rosa kärna, så kortas tiden ytterligare ..
Men .. jag värmer alltid ugnen till hetaste temperatur, sedan drar jag ner till den önskvärda då sadeln åker in i ugnen .. sisådär mellan 170°-200°c.
Det blev en god middag .. fast jag glömde fota den färdiga potatisgratängen ..

2 kommentarer:

Maud sa...

Det där såg så himla gott ut. Men jag har ätit gott idag också med kotlett och en sås på grädde, kantareller och tärnad lök och allt stekt i smör. Kokade den nyupptagna King Edwarden och brocolli och morötter. Jag bjöd in granntanten på mat också. Sen var jag en slagen hjälte och sov i två timmar.Jag hade bakat tekakor en sats före maten, och nu är jag sugen på att göra en till. Då har jag bröd ett bra tag framöver. Kram Maud

Ellinor ... sa...

Oj, vad du grejar:) Jag borde också baka lite, men det får vara tills slutet på november .. då kanske det finns tid:)