Sidor

tisdag 28 juli 2009

Skördetid ..

Så har Hallonen blivit mogna .. röda söta uppenbarelser i smak och form, man blir glad av dem helt enkelt:) Körsbären måste också plockas idag om vi skall få några .. Trasten är största konkurrenten och de vingbeklädda har fördelar framför en tvåbent på stege ..
Nåväl, jag skall göra mitt bästa för att se till att det blir både marmelad och kakfyllning istället för fågelmat ..

Dagarna har gått sedan vår semestertripp till norrland .. Mycket jobb och mycket hemmavid har det varit sedan vi kom hem.
Vår vattenpump gav upp för några dagar sedan .. man får en tankeställare hur obetänksamt man använder vatten .. Nu när vi tvingats vara sparsamma, har vi påmints om vilken lyx vi har med obegränsad tillgång till underbart djupborrat vatten.

Idag är första dagen med ny vattenpump installerad och kulören på vattnet är inte den bästa än ... Det lär väl sköljas bort under dagen, men inga maskiner används idag för säkerhets skull. Tvättmaskin och diskmaskin får ha semester .. inte mig emot:)

Maten har det blivit si som så med under lata semesterdagar..
Jag har nog satt till livs en stor chipspåse under semestern .. tillsammans med några goda flaskor öl och lite vin .. Gött:)
I Junsele djurpark köpte vi oss kulglass .. en glass vi skrattade över ganska länge, eftersom kulorna var så små så man knappt såg dem i skålarna (!) Vi borde väl ha klagat över snålheten, men vi bröt ihop i skratt istället, kunde inte göra annat:)

Nu närmar sig Rättvikshelgen, en stor helg i älghundssammanhang .. Två dagars utställning med enbart våra älghundsraser. Massor med jaktprat och trevliga återseenden med fölk som man inte ser så ofta annars ..

2 kommentarer:

Maud sa...

Hej Ellinor! Vad fin sidan blev med ny bakgrund. Ska du upp nu till helgen till Rättvik? Vi åker på torsdag till Mora eller Rättvik. Vi har inte bestämt var vi ska stanna under natten. Men på fredag anländer vi till Nusnäs. Vädret blir väl inte super, men man får gardera sig med paraply,regnkläder och stövlar.
Kram Maud

Ellinor ... sa...

Tack:)
Vi åker uppåt tidigt på morgonen den sjunde augusti.
Vi har hyrt oss en fin stuga att bo i under helgen.
Hoppas det blir fint väder!

Ha så fint ni med, hoppas det inte blir för mycket användning för regnkläder och paraply!