Vi har en stående inbjudan att få komma uppåt till Byske och äta palt:)
Men det är långt att åka .. suget efter palt blev för stort så jag gjorde några själv:)
Det är ju en enkel maträtt egentligen, man behöver bara rimma lite fläsk och göra en smet av riven potatis, salt och mjöl. (Jag gjorde min smet med hälften kokta och hälften råa potatisar och spädde på med lite vatten. Jag hade inget kornmjöl hemma, så jag tog blandat, vete och rågmjöl).
Så är det bara att forma de goda palterna med fläsk inuti och koka dem i lättsaltat vatten .. När de börjar bli färdiga, flyter de upp till ytan.
Det är så otroligt gött med palt med mycket smör och lingon till:)
~
Den här tiden varje år börjar jag längta till norrland..
Jag pratade med Leif i Malmberget. Han hade fiskat siklöja häromdagen. De hade rökt några och avnjutit .. vad jag blir sugen!
Snart far vi uppåt landet för några dagar för att umgås vithundsvänner och jaktkamrater:)
Glutenfri, mjuk pepparkaka
11 timmar sedan
2 kommentarer:
Smaskens... ser verkligen godis ut - måste bara prova det...
Pitepaltsmaskens
Det är riktigt, riktigt gött det:)
Jag skulle vilja prova Black and White i Öjebyn.. Blodpalt och Pitepalt:)
Skicka en kommentar