Sidor

lördag 13 juni 2009

Skinkstek II

Det är trevligt att göra i ordning mat när steken redan är stekt så att säga:)
Bara att skära skivor och lägga i en form .. ha över lite av sky/fettblandningen som skinkan gav ifrån sig under första "steket" .. lite grädde ovanpå det igen och in i ugnen på ca 100-150grader celcius. Det värms på en liten halvtimme .. och blir såå gött:) Att värma kött i en micro är inte bara syndigt ... det är att förstöra gott kött!
Tillbehör utöver morötterna fick bli broccoli med skirat smör .. Gött!

2 kommentarer:

L-Å Arvidsson sa...

Håller med om micron, och så ger den en värme som inte håller måltiden ut. Åt restaurangmat, dagens, häromdagen och det var någon skinkstek. Men den var torr.
Din ser verkligen godis ut:)

Ellinor ... sa...

Den var godis:) "Hemligheten" är att använda stektermometer och ta ut steken ur ugnen när termometern visar ungefär 70-75 grader celcius .. Temperaturen stiger ju lite efter man tagit ut steken ... och då blir den helt perfekt:)