Sidor

måndag 15 juni 2009

Köttbullar och Pudderätt ..

Hmm .. det känns som att jag lagar mycket av den samma maten .. jag vet att jag har skrivit om pudderätt tidigare, så nu får jag väl fokusera på köttbullarna i stället:) Fläskfärs och nötfärs är min början i dag .. Och så kryddor förstås .. I morteln finns peppar, flingsalt och kryddpeppar (Allehånde). Förutom dessa baskryddor, använde jag lite Herbamare, paprikapulver och torkade vitlöksflingor. Sen var det bara att blanda färsen .. ja förresten, lite grädde fick komma med och några äggvitor som blev över då jag gjorde glass i söndags .. Så var det stekpannan då .. den värmdes upp med mycket smör i .. och sen var det bara att steka bullar .. Man har liksom inte levat, om man inte har ätit hemgjorda köttbullar och Pudderätt med jordgubbsylt och grädde .. det är bara såå gött:)

3 kommentarer:

Maud sa...

Fin bakgrundsbild du har lagt in.Underbart när allt blommar.Synd att det bara ska vara så kallt.

Ellinor ... sa...

Ja, vi språkade om det Tobbe och jag, det känns precis som det skulle vara augusti och bockjaktstider .. sådär hög kylig höstluft .. 9 grader varmt var det hos oss i dag .. jag var bara tvungen att göra en brasa i kväll och köra ut på elementen. Nu är det skönt inne iallafall:)
Hur är det i din lägenhet? Fryser du??

Maud sa...

Jag låg ju i husvagnen från torsdag och götta mig med värme. Dom har slagit på lite värme, men inte min favorittemperatur som ligger på +23-25grader.Blir det nu varmt så klagar man för det.Stenhus är kalla och är det varmt så blir betongen het och värmen sitter i nästan hela natten. Men det kvittar väl nu när man inte behöver upp och jobba.Idag har jag haft älgpannbiff till middag.Sonen var här och han fråga om det var blandfärs. Han tyckte konsistensen var annorlunda, men han tyckte de var goda. Då sa jag att det är av älgfärs som jag fått av dig.Han är så känslig med mat och kände direkt att det var inte som vanligt.Gjorde god gräddsås till och det var smaskens.
Kram Maud