Sidor

lördag 27 juni 2009

Klara färdiga helg!

Det skiftar fort vädret _ från att ha gått och frusit _ försmäktar man nästan i värmen ..
Man får ingen matlust av att ha semester och bara lattja omkring med hundarna. Ibland blir det en mix av grädde, turkisk yoghurt och frusna bär .. gött:) I går kväll blev det invigning av nya järngrytan .. Den tog fint två stora flintastekar på en gång .. Kryddorna mixade jag som vanligt själv, med peppar, havssalt, chili och herbamare .. Riktigt fina blev de .. Jag hade lite ädelost som jag blandade i min nötfärs tillsammans med havssalt och pepparmix .. .. och stekte några pannbiffar i grytan helt till slut i det goa fläskflôtet .. Riktigt trevlig gryta, inget fastnade, jag kunde vända pannbiffarna med en korvklypa .. Trevligt att ha maten färdig inför helgen .. Vi var sugna på potatissallad till köttet .. jag började med att vispa ihop lite majonäs av en äggula och olja, lite vitvinsvinäger och vitpeppar samt havssalt .. ja, jag tog i en liten klick senap också .. Det är hur enkelt som helst att göra majonäs .. hemligheten är att värma oljan försiktigt till lite mera än fingervarmt innan man börjar göra majonäsen .. då skär den sig inte. Med gräddfil och lite mera kryddor, finskuren gräslök _ och kokt potatis förstås _ blev det en jättegod potatissallad:) Tobbe hade handlat idag när han kom hem från jobbet .. Ett härligt granatäpple .. moget, sött och gott:) Den fick bli veckans njutning för kropp och själ _ med en klick grädde ..

4 kommentarer:

Maud sa...

Hej!Ja varmt och gött är det och varmare blir det till veckan. Du får tänka på mig när jag är ute mitt på gärdet där i Ransäter och flämtar. Det blir antagligen åska och då är det inte så trevligt precis att vara mitt på gärdet. Men man har ju bilen bredvid sig som man får ta sin tillflykt till.Jag åker hem på lördag för mitt äldsta barnbarn konfirmeras. Ja jag klagar inte än på värmen. Mat har jag frusit ner för att ta med mig. Man orkar inte stå värst länge i husvagnen och laga mat.Vi bor strax intill tältaffären som är öppen dygnet runt,så man svälter inte ihjäl om det nu fattas något.
Kram Maud

Ellinor ... sa...

Ja, nu är det för varmt för min smak .. (aldrig är man riktigt nöjd..)
Var nu rädd om dig och drick mycket! Ja, alltså vatten:))

Kram!

Maud sa...

ja det blir mycket vatten nu som går åt + lite andra goda safter i lagom mängd :-))Nästa vecka blir det kallt igen. Så vi får försöka njuta ändå så länge det här varar. Det är ju härliga kvällar.Skulle du åka uppöver så ligger jag på F10 till höger om hembygdsgården.En husvagn bland 1050 andra vagnar och tält

Ellinor ... sa...

Ja, man vår försöka njuta .. Vi har varit ute och badat både lördag och söndag .. Skönt att svalka sig i värmen:)Vi simtränar hundar nu för fullt inför hösten, bra att man har hundar som inte är rädda för vatten:)
Vi flyttar ut till Tobbes jaktmarker nu en vecka till att börja med, vi har ju tillgång till ett hus där. Skönt att bara kunna gå ner och bada på mornarna ..mycket kortare väg till sjön där än här hemma och mera ostört.
Vi lär nog inte åka till Ransäter, men tack ändå!

Kram!