Sidor

fredag 19 juni 2009

En riktigt skön dag!

Någon måste påminna mig med jämna mellanrum .. att aldrig skriva vad jag tänker göra ... utan vänta tills jag gjort det! Maud you´re the "Någon" ..

Det blev inget Trollskogen idag. Solen sken nästan hela dagen, men herreje så kallt! När man tror man börjat bli van vid att inte ha någon värme i huset .. ja, då blir det ännu kallare! Vi höll ut till i kvällningen, men då gick vi ut och rallade in lite ved igen. Nu är det äntligen riktigt gott och varmt inomhus:)

Dagen idag har varit skön på alla sätt och vis:) Jag har hunnit träna både cocker och lillvalpen ett slag. Cocker med dirigering och lilla valpis med såkallad shejping.. eller operant inlärning. Hon är smart den lille, lär sig snabbt:)

Sedan gick vi ut på gärdet, lillvalpen och jag ... och jag plockade en liten bukett med blommor .. Några blåklockor hade kommit, men de fick stå .. rödklöver är också vackert:) Eftersom vi hade planerat att vara alldeles själva denna midsommarhelgen, kunde vi göra i ordning precis vad vi ville att äta:) Vi gillar enkelt ... Sedan var det upptäcktsfärd i "stölpboa" .. jag har tänkt länge att jag skulle gått på auktion för att få tag i en gammaldags emaljerad järngryta ... men så kom Tobbe på att han sett en här hemma på gården .. tvunget vara i "Stölpboa", där står endel gammaldagsa saker .. Yes, den stod där!! Så snygg! Undrar när Husqvarna gjorde dessa ...
Sen var det det där med jordgubbar då ... Det är ett hiskeligt tjat om jordgubbar inför midsommarafton .. jordgubbar jordgubbar .. Jag tycker inte att jordgubbarna är så goda än ... de ska ha mycket mera sol och värme för att bli så som jag vill ha dem ..

Det är så skönt när man bor ilag och råkar vara eniga kring vad vi vill ha att äta:))
Vi ville ha hemgjord glass med varma hjortron till ... och några av de allra första smultronen fick vara med .. lite bleka i skinnet än .. precis som husfölket:)
Glassen fick lite pynt i form av härligt gröna nya skott från enbusken vid stenmuren .. nej, vi åt inte dem ... de var som sagt pynt:))
En riktigt skön dag .. för fölk och hundar:))

4 kommentarer:

Maud sa...

Hej! Den som söker den finner. Bra att du slapp att köpa. Dom där är inte så billiga.Blombuketten var fin,jag gillar rödklöver.Får nog ta mig tid att plocka en bukett.Har haft besök av Thomas med familj. Det blev potatisgratäng med älgfärsbiffarna som blev över sist.Sofie tyckte dom var jättegoda och Thomas tyckte att dom var ändå godare idag.Till det hade jag morötter,brocolli och tomater.Sen blev det jordgubbar med grädde till.Håller med dig att dom inte riktigt fått den goda sötman än. Förresten var dom tyska.40 kr litern det är dyrt men frakten går väl på en hel del.Ju dyrare desto mindre med liter köper man.
Kram Maud
P.s Jag har faktiskt riktigt varmt och gott i lägenheten nu.D.s

Ellinor ... sa...

Det där lät gött, hur gör du potatisgratängen? Fick du tag på "gammelpotatis"? Det blir som bäst med gammelpotatis tycker jag:)

Skönt att höra att det är varmt och gött i lägenheten:)

Kram!

Maud sa...

Ja jag köpte den röda på Konsum.
Men jag tycker bäst om King Edward.Jag hade bara i grädde och purjolök idag. Glömde rivna osten. Hade lagt folie under formen, men det pöste över och brände på folien. brandvarnaren gick igång, bra för då vet jag att den fungerar. Men det var till att stänga dörren för det gör riktigt ont i öronen. Stackars hund som var i hallen där den sitter.
Kramis

Ellinor ... sa...

Goda nerver på den där hunden:D
Jag skall nog köpa en påse gammelpotatis jag med .. fick sån outsigelig längtan efter Jansson ..